De jó! Én is üvegpohárba őrlök, mert akkor legalább nem szórom össze-vissza:-)) Igen, néha feltapad az oldalára, de rögösödést nem vettem észre.
Én a shot-os pohárba őrlök, annak a szája akkora, hogy a szűrőbe (Marzocco vagy Gaggia) éppen beleilleszkedik. Rögtön őrlés után ráteszem a szűrőt a pohár tetejére és, kicsit összerázom és "megfordítom": így minden kosz nélkül, ráadásul egyenletesen (!) bekerül a kávéőrlemény a szűrőbe, tamperolás és indulhat a főzés...
Még egy érdekes dolog: megfigyeltem, hogy térfogatra nagyon jól lehet adagolni a kávét, és a shot-os pohárban a 8 gr a "30 ml"-nél van, a 17 gr pedig a "60 ml"-nél.
A grammot néhányszor mértem, de a térfogatra való adagolás sokkal jobban bevált, és kevesebb gond van vele. Végülis a tamperolásnál a térfogat a lényeg, és az ebből fakadó megfelelő konzisztencia. Mert volt olyan kávé, hogy kimértem a 14 gr-ot, de egyszerűen nem fért a szűrőbe (túltöltés), és volt olyan, amelyből bizony kevés volt térfogatra a 14 gr.
Most már gyakorlatilag csak azt nézem, bármely kávét használok is, hogy kétszemélyes szűrő esetén a 60 ml-nél legyen a kávéőrlemény szintje. Érdekes "párhuzam": amilyen mennyiségű őrőlt kávéból készül térfogatra, annyi kávé készül ml-ben.