jobog Creative Commons License 2008.09.21 0 0 33012

 

Igazából nem azzal a mennyiséggel van probléma ami "kifelé áll és ki akar esni" hanem azzal a jóval nagyobb adaggal ami odabenn lapul az oduban. Szedd le a serleget majd a fekete műanyag fedelet, utána fölfelé told le a csőrt a helyéről. Így bevilágítva be tudsz tekinteni, ujjaddal be is tudsz nyúlni ebbe a likba egészen a forgórészig. Ez egy jó nagy odu, és balra egy derékszögű sarok is van benne ami szinte kínálja magát egy teáskanálnyi anyag megrekedésének ahol a forgórész okozta kifelé hajtó széltől védve van.

 

Nyilván ennek az egész odunak kifelé kellene lejtenie, de nem, teljesen vízszintes. Ezen nem is lehet segíteni.

 

Másrészt viszont azt a balra beugró sarkot egy takarólappal le lehetne takarni ami megszüntetne egy kb. teáskanálnyi búvóhelyet, másrészt csökkentené az odu térfogatát ezért a forgórész darálmányt kifelé hajtó szele erősebb lehetne. Lehet már ennyire kevés beavatkozás is megoldaná a bennmaradt anyag kérdését ami bizony minden iberhasználót bosszant valamennyire.

 

Korábban forgott itt Iber robbantott rajz, ennek elérését meg tudná adni valaki?

 

Továbbá gondként jelentkezik még az Iber darálmányának rögösödése amit van, ki tűvel vagy máshogy igyekszik elsimítani. Akinek meg jobb darálója van azt mondja, a jobbak egyáltalán nem rögösítenek. Sztem a rögösödés amiatt van, mert az Iber béle teljesen műanyag, a forgó részek a súrlódással elektrosztatikusan feltöltik a darálmányt, ami aztán ettől rögökké összetapad. A jobb (drágább) darálók ellenben teljesen fém alkatrészekkel készülnek, és a fémből könnyen el lejhet vezetni a sztatikus töltéseket, nincs rögösödés. Azonban a műanyagból is el lehet vezetni akár úgy is, hogy a föntebb szóban forgott odut fém lapokkal (fóliával) béleljük, majd ezt a bélést földeljük. Egy gyártónak nem éri meg a gép belét teljesen fémből gyártani, lehet akkor még egy (fél) nullát hozzá kellene írni az árhoz. De mi akadályoz bennünket, hogy a kávéőrleménnyel érintkező műanyag részeket utólag fémesítsük? Ha ez menne (és miért ne?) akkor az iberből egy igazi klasszisokkal minden fontos paraméterben közel egyenrangú darálót tudnánk faragni.

És akkor még ott van a zajcsillapítás, annak is vannak lehetőségei jócskán ha benézünk a daráló belsejébe.

 

 

Előzmény: monyesz (33008)