gazo2 Creative Commons License 2008.09.19 0 0 383
Kedves Levelezőtársaim!

Parkolódíjat nem vezet be a város. Ez a döntés személyemben nem érint, mert több mint egy esztendeje elhatároztam, hogy kis autónkkal se nem parkolok, sem pedig nem közlekedem a Főtéren. Ez számomra akkor sem, azóta sem okoz semmiféle problémát. Helyismeretem révén könnyen ki tudom kerülni a teret. Egyébként is általában kerékpárral közlekedem.

Változatlanul az a véleményem, hogy valamiképpen csillapítani kell a Főtér forgalmát. Egyébként is valószínű, hogy a gépkocsik száma és a Bajára jövő forgalom növekedik a jövőben. A közlekedés miatti kibocsátás a környezetre, emberre és épületekre egyaránt káros. Sokunk számára a Főtéren parkoló sok gépkocsi esztétikailag is visszatetsző.

Amíg a környezetbarát szemlélet általánossá válik, - az iskolák nagyon sokat tesznek ezért -, addig nekünk kell környezettudatos magatartással a károkat csökkenteni. Véleményem szerint idővel a Főteret is, sőt a belvárost is mentesíteni kell a gépjárműforgalomtól. Hogy ez nem lehetetlen, azt Kaposvár, Pécs vagy Szeged központja ékesen bizonyítja.

Tisztelettel:
Gál Zoltán
Előzmény: gazo2 (382)