zordonC3 Creative Commons License 2008.09.17 0 0 256
harmadszor írom be mert kidobál az index...

tegnap kaptam ajánlatot a mixerestől, jó drága lesz... Öntenénk a betont, ha itt nem éjszaka 1-2 fok lenne esővel két napja. Nem hogy a mixer, de még én gyalog sem tudok rámenni a talajra... Egész hétvégén zsaluköveztem, lassan eljutok addig hogy egy része önthető lenne (még kb 5 méter szakasz kellene hozzá) egyben 4m3, de nem tudok kijutni. Volt egy próbálkozásom, 10 perc alatt 10 centivel lettem magasabb a talpamra tapadt sártól... Ráadásul cs-p-re talamenti fagyot mond a helyi meteorológia, kellett nekem Pilis...

Egy-két nap kéne eső nélkül, rá egy napra mixer. Oszlopok maradékát ma tervezem megvenni, 75m drót már régóta, fél éve figyel a garázsban, de oszlopokat még vennem kellene.

Küldjem vissza a fogót? :D

Amíg esik, addig essenek kérdéseim is :)

1. oszlopokat hogyan tudom függőlegesbe állítani ? (tudom, kicsapózsinór), de a mélyedésbe alá (mivel nem ér a talajszintig) mit tehetek? Követ, téglát, stb. A másik hogy a beton nélkül azért csak ingatag zsalukőben az oszlopot hogyan tudom kitámasztani hogy a beton öntésekor ne mozduljon el?

2. 2m oszlopaim vannak, 1.52 a pantanet light, 1.6 kilátszik az oszlopból az jó?

3. mi a túrót csináljak az ilyen dolgokkal (ld kép). a) ide hogyan jön a beton? csináljak átmeneti alapot a pirossal megjelölt helyen hungarocellel, véssem ki mikor megköt a beton és oda tegyek jó minőségű javítóbetont?

a piros részen ugye a zsalukő üreg miatt vagy kifolyik a beton, vagy ha pontosan illeszkedik akkor átfolyik az alatta lévő részbe és ott jön ki... Mégiscsak hagyományos módon zsaluznom kell? (brrr)



Előzmény: cordon (255)