antenn Creative Commons License 2008.09.16 0 0 1411

A nappal fojtott indulatok, vágyak az álomban gátlástalanul beteljesednek

 

Ez igaz, én már többször is álmodtam, hogy találtam/szereztem egy használaton kívüli rendszámtáblát (amit nagyon szeretnék igaziból), de aztán felébredtem és mérges voltam, hogy igaziból nem.

 

Egyébként tartsuk fenn a topikot, kérdések:

Ti színeset szoktatok álmodni? Én majdnem mindig.

Ti mennyire régi álomra emlékeztek vissza, és azok milyen jellegűek? Én emlékszem pár álomra 3 éves korom körül, és azok mind elég rövidek, nem sok minden történik bennük.

 

Találtam egy könyvajánlót, abból idézek:

 

"A gyerekek tipikus álmai korral változnak. 3-5 éves kor között sokkal inkább bizonyos érzetekről álmodnak, így például arról, hogy éhesek. Jellemzően állati szereplőkkel álmodnak, s még csak nem is a leggyakoribb állatokkal: az őzike és a varjú meghatározóbb lehet álmaikban, mint a macska vagy kutya. Egyes elméletek szerint a gyerekek ilyenkor az állatokkal azonosítják magukat. 5-7 éves kor között megjelenik a gyerekek álmaiban a történet: nem állóképek szerepelnek álmaikban, hanem események sorozata zajlik le, s ez a korral egyre erősödik. A valódi történetszerű álmok, ahogyan mi is látjuk őket csak 7-9 éves kor között jelennek meg. Ekkor bukkannak fel a gyerekek saját álmaikban: addig az álmok nélkülözik az aktív énábrázolást. 9-13 év között jelennek meg az alkotó képzetek és az álmokat egyre gyakrabban kísérik érzelmek. Különbség jelenik meg a fiúk és lányok álmai között is, ami egyelőre csak annyiban áll, hogy mindkét nem sokkal inkább azonos neműekkel álmodik. 13-15 éves kor között már absztrakt jelenetek jelennek meg és egy idealizált valóság, vagyis ilyen korban már nagyon hasonlítanak az álmok a felnőttek álmaira."

 

A 3 éves álmaim az 5-7 év közöttiekéhez hasonlítanak eszerint. Egyébként már óvodában is tudtam olvasni, úgyhogy ezért lehet. Az absztrakt jeleneteket nem tudom, furát már régebben is álmodtam.

Előzmény: csak egy nikk (1408)