Or Kán Creative Commons License 2008.09.15 0 0 87
Thanks. :)

Szóval, egy államot - nem megyét - keresek Amerikában, ahol kellemes élni (az átlagnál gazdagabb, jó az éghajlat, stb) egy magyarnak (is).

Még nagyon régen láttam egy zseniális, Amerikáról szóló filmet, a Párizs, Texast (Wim Wenders rendezte). Egyrészt a film odaszegezett a moziszékhez, másrészt már akkor, a film befejezésekor arra gondoltam, hogy na ez az a hely, ahol nagyon nem szeretnék élni (kb. Közép-Amerika, Texas-szal az élen). Utána jöttek a filmek New Yorkkal a háttérben, vagy éppen NY-ban játszódókal. Ekkor NY-tól is elment a kedvem egy életre. Viszont olvastam Updike-ot - na, az nagyon tetszett. Amerikai kisváros, jólét, értelmiségi közeg. Ez bejön nekem.

Valami ilyesmit keresek ott, persze nem ennyire közvetlen módon. amit Dénes említett Minnesotáról (erkölcsös, munkaszerető német bevándorlók, rendes népség) az is tetszik, de az nagyon északon (gondolom nagy, hideg telekkel) van. Florida egy kicsit vegyes helynek tűnik, Kalifornia túl puccos (már amelyik jó hely). Telajdonképpen, ha egy kicsit jobban belegondolok, igazán a Keleti Part közepe (New Yorktól lefelé Floridáig) és a Michigan-tó környéki államok jöhetnek elsősorban szóba.

Ezeken a területeken melyik államot (egy-kettő) ajánlod?
Előzmény: Törölt nick (83)