jacsoj Creative Commons License 2008.09.05 0 0 4685
A 700 tőke nem kevés, alaposan át kell gondolni, hogy mit tervezel, mik az elvárásaid. Ahogy írtam, már nem csemege minősítésű a Néró szőlő, de nagyon finom az íze. Az igazsághoz tartozik, hogy tavaly a totális fagykár után is volt termésem, a függőleges karokból kinőtt vesszőkön volt valamennyi, nyilván ez már későbbi fejlődésű, és érésű volt. Egy részét szőlőként fogyasztottuk el, és kb. 10 l összetört szőlő maradt belőle, ami egy nagy vödörben volt erjesztve 2 hétig, majd kézzel! kinyomva a lé. Amire emlékszem, a szép sötét színe. Tehát sötét színű bort is lehet belőle csinálni. Nyilván az a kevés mennyiségű bor a kóstolgatás szintjén "elpárolgott".
Az idén megpróbálom a rozé bort, olyan jó sokat írtak róla.
A kordonom kb. 1 m magas, töketáv. 1.2 m, sortáv. 1.8 m. A lombozat vizszintesen összeér, a vesszők ujjnyi vastagok.
Előzmény: Corsario (4679)