pipeti Creative Commons License 2008.09.05 0 0 556
Egy kicsit talan targyilagosabban fogalmazva:
- egyelore felmeres alatt van, hogy mennyi penz hianyzik. Ehhez meg kell kb masfel honap tobb ok miatt: sokan nem fizettek eddig kozos koltseget, ujra kell konyvelni az elmult honapokat, illetve a Nagy es tsa nem teljesen keszseges az adatok atadasaban
- az eddigi feldolgozottsag alapjan ugy nez ki, hogy nem kell plusz befizetes (vagyis pontosabban nem kell emelni a jelenlegi kozoskoltseget). Viszont ertelemszeruen ujra kell gondolni, hogy mire is kell most elsosorban kolteni.
- a kozmuszolgaltatokkal meg lett kotve a reszletfizetesi szerzodes. Ez azt jelenti, hogy tobb honap (ha jol emlekszem 12) van arra, hogy az eddig elmaradt tartozasokat kiegyenlitsuk.
- a kozos koltseget viszont nagyon pontosan be kell fizetni, mert egy-egy ilyen szerzodesben az is benne van, hogy elozetes ertesites nelkul kikapcsolhatja-korlatozhatja a szolgaltatast a szolgaltato, nem fizetes eseten
- sok lakas tobb honapos elmaradassal van a kozos koltseggel. Sajnos ez nem mindig egyertelmu, hogy kinek a hibaja. Felmerult hogy pl tarolok utan a Nagy es tsa nem fizettetett kozos koltseget, megis feltuntette tartozaskent. (Szvsz azert tobb honapos lakas utan nem fizetett kozos koltseg elmaradas nem lehet a Nagy es tsa hibaja.) Turelmi ido kb a feldolgozas vege (okt vege). Utana az ertesitesek kimennek (hogy kinek mennyi a hiany) ha nem rendezik, akkor le lesznek kotve a melegvizrol es a futesrol amig nem rendezik a tartozast. Illetve, hosszabb tavon ugyanez tortenik azokkal, akik ket honap kozoskoltseg tartozast halmoznak fel.
- kozos koltseget ujra lehet es kell fizetni a mar meglevo OTP-s szamlara, illetve intezkednek postai csekkrol is, ha valakinek az kell (reszletekkel kapcsolatban szerintem csekk eseten az In-Managementhez fordulj). Nyitnak uj szamlat is, mert az OTP nagyon draga. Szoval azert van szamla tovabbra is, arra mehet a befizetes addig, amig nincs uj. (A korabban zarolt szamla lett ujra megnyitva.)
- jelzalogjog: K&H csak a hiteleseket erinti (pl engem is), ezt nehez megmondani hogyan lesz (azt is mondtak, hogy csutortokon targyalnak a K&H-val, valoszinuleg ott erre is kiternek).

Kb ennyi, amire emlekszek es rovidtavon erinti a lakokat.
Előzmény: jackkkk (554)