Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.03 0 0 topiknyitó
"Tavaly egyet, idén pedig eddig újabb öt lakást vásárolt a ferencvárosi önkormányzat Csepelen, ahová a városrehabilitáció során bérlakás nélkül maradókat költöztetik – árulta el újságírói kérdésre Gegesy Ferenc a Csepp TV-nek. A XXI. kerületi televízió szeptember 1-jei Szigetelő című adásában adta le a polgármesterrel készült riportot. (Az interjú a Szigetelő adásának 12. percénél kezdődik.)

Mi Ferencvároshoz közel veszünk lakásokat, mert a ferencvárosiak nem szeretnének messzire költözni – monda el az interjúban Gegesy Ferenc, aki hangsúlyozta: csak olyan ingatlanokat vásárolnak, amelyeknek kisebb lakások esetén 260, a nagyobbaknál 250 ezer forint alatt van a négyzetméteráruk. Ha tud ilyen lakásokat a IX. kerületben, akkor örömmel veszem a javaslatait – adta fel a magas labdát Vida Istvánnak, a Csepp TV riporterének arra a felvetésre, miért nem a kerületen belül talál új otthont a városrehabilitáció miatt otthon nélkül maradó szegényebb ferencvárosi családoknak az önkormányzat.

Arra a kérdésre, mi történik, ha a kitelepített családok összeférhetetlen módon viselkednek, Gegesy elmondta, hogy az önkormányzatuk az ilyen esetekben felszólítja őket a megfelelő viselkedésre. Ha ennek nincs hatása, bírósági szakaszba kerülhet az ügy. Jelenleg két ilyen per is folyik a XIII. és a VIII. kerületben, mindkettőt megnyerte már a ferencvárosi önkormányzat, így csak pár hónap kell, hogy a végrehajtási eljárásnak is vége legyen – nyugtatgatta a csepeli nézőket – talán leendő szomszédokat - az SZDSZ-es polgármester.

Tavaly egy lakást, május végéig öt lakást vásárolt a ferencvárosi önkormányzat Csepelen, összességében pedig hatvan családot költöztettek a kerületen kívülre, attól függően, hogy hol találtak olcsóbb ingatlanokat. Ez a folyamat azonban 15 éve tart, a legtöbb lakást pedig a VII. kerületben vásárolták – hangsúlyozta Gegesy Ferenc.

Ha esetleg tudunk Ferencvárosban hasonló alapterületű, komfortfokozatú és négyzetméterárú lakást, jelezhetjük a hivatalnak? – kérdezte végül Vida István, a Csepp TV riportere. Gegesy Ferenc erre azt válaszolta, hogy tavaly hatvan lakást vettek más kerületekben, a saját kerületükben pedig ezen felül ötöt, ezért szükségük van még további ingatlanokra.

A Csepp TV az interjú után arra kérte az adás nézőit, hogy ha tudnak a Gegesy Ferenc által elmondottaknak megfelelő ferencvárosi lakásokról - 260 ezer forintos négyzetméterár alatti, eladó lakásokról van szó - értesítsék arról a televízió szerkesztőit a csepptv@csepptv.hu e-mail címen, hogy ezzel is segíteni tudjanak a ferencvárosi polgármester ingatlanproblémáin. (A Csepel.info utánanézett, és nem is kellett sokáig keresgélnünk az ilyen ferencvárosi ingatlanok után. Olvasóink is megtehetik, érdemes a gázfűtéses lakások árait a négyzetméterrel osztani: Gegesy bőven találhatna a saját kerületében is megfelelő lakásokat. Ajánljuk például ezt az internetes keresőt, ahol kerületenként válogathatunk az eladó lakások között.)"

A teljes cikket itt olvashatjátok: http://csepel.info/?p=2203