Alfrédi Creative Commons License 2008.09.03 0 0 629

Én is ,,birom" az ilyen szigorú tekintetű, mindent észrevevő, rosszatsejtő nőneműeket. Ezek nyápicak: Félnek az egértől, a póktól (na jó, attól én is). De ezek még a békabrekegéstől is irtóznak!  Hőhullámok érik, ha hallanak valakit pongyolán fogalmazni, és perrel fenyegetőznek, ha beelőzi őket valaki a pénztárnál.

Persze mindezt mindig kitűnő modorral teszik. már alapból is mindig azt mondják, hogy: uram....    De ha valamit sérelmeznek, akkor holtbiztos, hogy úgy fogalmaznak, hogy : Nézze uram! ...  esetleg: uram nézze...!

Két szó létezik, amit már csak alig-alig tudok elviselni. - Egyik az uram, másik a nézze.  - De ezek mindig együtt mondják!!! 

 

Hogy miért hoztam szóba ezeket a Frau Tüctig-eket?  - Hát csakis azért, mert irtó kiváncsi lennék, hogy mit tenne az ilyen, ha már annyira kellene pisilnie, hogy csakis akkor kerülhetné el a bepisilést, ha úgy dönt, hogy egy nem teljesen takaró bokor mögé kuporodik, vállalva azt, hogy meglátják őt.  - Akár más tüchtigek is.

- Á, szerintem nem tenné meg. Ellenkezne az elveivel. Inkább bepisilne.

Viszont a becsuri meg a tüchtigségével ellenkezne.

- Akkor megvan! Egyik sem lenne. Visszatartaná, és kész. Az ilyen képes rá, hogy visszatartsa akár meddig, mert erőt ad neki az elve, meg a tüchtigsége.

 

Egyszer azért meglesném.....

Előzmény: virradat (616)