1805 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 33072

Szia Hamburger!

 

Sajnos mindig odaérsz vissza, hogy a BTR-t hasonlítod össze a DINGO-val. Pedig nem nem lehet, nem egy kategória. DINGO nem válthat ki sem BTR-t, még kevésbbé BMP kategóriába tartozó járművet. Mint említettem nem ezek helyett, hanem mellettük,  kiegészítőként alkalmazható.

 

Azért legyünk pontosak. A vízcsappól is DINGO folyt abban az időben. Valóságos csodaként áradoztak róla, és nagyon akarták és nemcsak kísérletként.

 

A robbanás ellen a DINGO páncélzat véd (bár ez is relatív), mivel az irodalom csak ezt hangsúlyozza, ezért kérdezem, hogy mi a helyzet a páncéltörő lövedékkel.

 

Bár ez már nem a vitához tartozik, de a 2A72 gépágyú nagysebességű lövedékének hatásosságára meg is esküdhetsz akár. DINGO ellen mindenképpen. Feltéve ha a teljes lőszertípus választékot kihasználják, amit gyártanak hozzá.

Méginkább esküdhetsz a BMP-1-re és a ma már meglévő korszerűbb harcjárművekre.  

 

A MGW-40 gránátvető nem igen alkalmas fő fegyverzetnek és nincs mellé géppuska. Vagy- vagy lehetőség van. 7,62, 12,7 gpu. vagy a gránátvető) Együtt nem megy.

A lassú röptű 40 mm gránátok, pontosságban és rombolóképességben, még sok csalódást okozhatnak. Láttam ilyennek a lőtáblázatát, nem voltam elragadtatva, annak ellenére, hogy a "korszerű és fejlett" célzóberendezést használták. A fejlett célzórendszer többek között a nagy szórás miatt kell. Kis sebesség, kis átütés, nagy szórás. A robbanás is csak Rambo filmekben olyan nagy. Ennek ellenére kiegészítő fegyvernek igen hasznos, csak megint az a baj, hogy nem arra használják amire való.

 

Ettől függetlenül lehet tiéd a DINGO.

 

 

Tisztelettel:1805

 

Előzmény: Hamburger2 (33005)