NEM NEM ÉS NEM!
A csecsemősnek az a dolga, hogy birkatürelemmel és kedvességgel ápolja, óvja, védje és gondozza azokat a csöppségeket, akiért felelős. Tisztába tegye, megmosdassa, ha kell, kenegesse, vigyázzon rá. Ha kevés pénzért. hát kevés pénzért. A világon semmi sem kötelező! Igenis, érezzen kötelességtudatot, és legyen felelőssége. Ha nem tetszik, ne csinálja, inkább, mintsem ártson a babáknak valamivel. Mondom én ezt, akinek nagyon rossz tapasztalatai voltak a csecsemősökkel. Mi nem roomingos kórházban voltunk, 3 óránként hozták a babákat etetni, állítólag úgy, hogy előtte pl tisztába tették. Na a kórházban l***-ba pelenkázták, mi bevittünk pelust, mivel vagy 2x nyakig kakisan hozták ki, átpellenkáztuk p***be, mire 3 óra múlva, kihozták nyakig már elnézést, szarosan, a mi általunk átpellenkázott papmersben. Én láttam, hogyan szedték le arról a kis kocsiról a babát, amin úgy hordták őket szoptani, mint a kenyereket a pékségben. Megfogták a grabancánál, és éppen az utolsó pillanatban tartottak a pici fejük alá. Egyszer amikor a kicsit kihozták, a pelus beleragadt a köldökébe, mire mi kértük, hogy csináljanak valamit, a nővérke felháborodva kérdezte meg, ápoljuk le? Másrészről, m iköldökgombával mentünk haza, az egyik ismerősöm herpesszel a csecsemőosztályról. Arról, hogy rutinból tápszereznek, pedig ne is beszéljünk. Másrészről, a segítség a szoptatáshoz. Minket császároztak és ugye, körülményesebb volt a szoptatás az első napokban. A csecsemős behozta a picit és kérdezte, segítsen-e, választ meg sem várta, hanem a bagós kezével úgy megcsavarta a kedvesem mellbimbóját, hogy az a csillagokat látta. Ja igen, és hogy a gyereket egy időben hozzák a kismamáknak az ebéddel? Eldönthetik, esznek, vagy szoptatnak, az pedig már csak hab a tortán, hogy frissen császározott kismama mellé lerakták a babát, mivel az anyuka aludt. Amikor felkelt, szegény azt sem tudta, hol van, és ha leesik? vagy valami történik vele? Én egészségügyben dolgozom 10 éve, eléggé tudom, hogy mennek a dolgok, és ez nagyon elkeserítő. Igenis, nem így kellene mennie!