Hamburger2 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 33007

Szervusz Éhesló!

 

Mikor lépett érvénybe a könnyű lövész - koncepció? Emlékezetem szerint 2004-ben. ha jól emlékszek, akkor a MH KGYSZD is akkor kezdte a működését Afg-ban. A Dingo-k beszerzésének az egész elfuserált KLK-nak a missziózás jelentette az egyik alapját, így a tervezett technikai cserének is!

 

A Balkánon meg minek? A BTR minek oda? Soha se a jelen helyzet legyen az alap, mert akkor kellemetlen meglepetések érhetnek, ha rosszabbra fordul a helyzet. Ha ezt az alapelvet nem tartanák be, akkor más nemzetek sem használnának a Balkánon PSZH-kat. A németek pl. Dingokat, Fanneket, Fuchs-okat is!

 

A "missziókban elsüthető pár darab" szerény számításom szerint legalább 50 db jelen felállás szerint! Igaz, ez nem pár százas nagyságrend. A magyar elképzelések szerint akkoriban egy zászlóaljat szereltek volna fel ilyen eszközökkel (25/1) első lépésben. Azt már elmondtam, hogy mi a véleményem komplett zászlóaljak ilyen átfegyverzéséről. Viszont az akkor tervezett mennyiségnek ma lenne helye!

 

Az akkori elhibázott koncepció ma szerencsésnek tűnő esetleges hozamányára szererttem volna reflektálni, de látom, hogy nem sikerült! Igaz, nem is lett belőle semmi! Ennek Te örülsz, én meg aki végrehajtó vagyok, kevésbé. :(

 

Hamburger

Előzmény: Éhesló (32986)