Hamburger2 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 33005

Szervusz 1805!

 

A BTR-80A talán egyetlen előnye a Dingoval szemben a gépágyújának a hatásos lőtávolsága. Arra már nem esküdnék meg, hogy a fegyverzet hatékonysága azonos lenne, mondjuk egy 40mm-es automata gránátvetővel felszerelt Dingoéval, amelynek a célfelderítő és irányzó elektrooptikája "kissé" fejlettebb a BTR-énél.  Páncélzatban egyáltalán nem mondanám jobbnak a BTR-t! A 8 kerék jól jöhet aknarobbantás esetén, de ha csak a túlélést nézem ilyen esetben, akkor én inkább megint  csak Dingoban ülnék.

 

Hol és milyen erőkkel vagyunk ma jelen békenntartás címszóval? Ha összeszámolom az ott rendszerben lévő BTR-ekeet, akkor kijön csaknem egy mai fél zászlóaljnyi. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy minden helyen elegendő-e a meglévő BTR-szám?! Ezek mellé kell - ahogy Te is említetted - egy hazai kiképző keret és nem árt némi tartalék sem. Egy zászlóaljnyi Dingo - szerintem - szükséges a normális üzembentartáshoz.

 

Én a mennyiségről beszélek és nem arról, hogy ez zászlóaljat szereljünk fel ilyen járművekkel. Amennyiben ez megtörtént volna korábban, akkor ugyanaz történt  volna, mint manapság a MB270-esekkel. Megkapják az alakulatok, örülnek neki, aztán kis idő múlva át kell adniuk a misszióknak. Terheli az állománytáblájukat, de az eszköz még sincs ott! :( Jobb esetben visszakapnák a régi BTR-jeiket! :)

 

Abban egyetértek Veled, hogy a típusokat az előnyeik kihasználása céljából célszerű vegyesen használni. Már amennyiben ez nem jelent logisztikai problémákat.

 

Nekem még mindig az jön le, hogy az akkor tervezett egy z-nyi Dingo, most nagyon jól jönne.

Előzmény: 1805 (32938)