Szombatosok Creative Commons License 2008.08.31 0 0 1286

Kedves Tibi,

>Isten megáldja azt a nemzetet, amely hû parancsolataihoz,
>>> Tudsz ilyen nemzetet mondani? Mert én nem látok egyet sem.

Az idézettel azt szerettem volna közölni, hogy egy nemzetet egyedül az igazságossága emel/het fel. A nemzet az egész nemzetet jelenti. Nem felét, egyharmadát, stb. Hogy vannak a nemzetekben becsületes, erkölcsös egyének, amit még ha netán százalékokban is megtudnánk határozni, az még nem teszi a nemzetet naggyá, legfeljebb azokat az egyéneket, akik ezzekkel a jellemekkel bírnak. Fel kell fognunk, hogy jelen pillanatban Isten az egyhához tartozó egyéneket ítéli meg, Krisztus eljövetelével pedig a nemzeteket.

Némileg pontosítva pedig, igenis létezik egy nemzet, egy szent, Istennek elválasztott nemzet (1Pét. 2:9), amely meghozza az isteni országlás gyümölcseit (Máté 21:43). Ez azonban nem egy nemzetállam, hanem a nemzetekbõl kihívott és szent nemzetté tett szellemi hívekbõl álló testület, az Isten Egyháza.

>>>Még az ókori Izrael is csak rövid ideig, vagy csak részben volt hű a parancsolatokhoz.
Éppenséggel emiatt lett létrehozva az a fentebb említett bizonyos szellemi nép, szent nemzete.

>>> Itt azért már képbe jön az, hogy kell egy egészséges identitás tudat, ha tetszik önbecsülés. Tudod, aki ma Magyarországon dolgozik a közszférában, vagy kis vállalkozóként, abba naponta tudatosítják (szavakkal, tettekkel, körmönfont jogszabályokkal), hogy egy rabszolga, akivel (majdnem) azt csinálnak, amit csak akarnak. Van, aki meghunyászkodik/beletörődik (a gyenge szellemű/vérű), van akinek meg az igazság érzetét ez állandóan irritálja (boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az ... esete). Nekem pl. ebből adódóan életveszélyes szív-kamra blockom is volt már.

Ebben a kérdésben lehet, hogy nem jutunk megegyezésre, s ennek valószínûleg az én kockaságom az oka. Hitem szerint semmi nem ad nekem egészségesebb identitás tudatot és önbecsülést, mint annak tudata, hogy Isten gyermeke vagyok, aki szeret engem, aki gondoskodik rólam és örök életet ad úgy hogy egyé válok vele. Nem zavar, hogy az emberek csúnyán néznek rám, alattomos módon viselkednek irántam, a kormány pedig keresi az alkalmat hol csaphat le rám. Hiszen, ha hitemért történik, mindezek áldásoknak számítanak, s nagyobb lesz jutalmam. Meg tudom érteni álláspontodat, de nem tudok vele azonosulni már.

>>>Általában úgy gondolom, hogy nem lehet egy országra tisztán rámondani, hogy az izraelita, vagy fordítva, hogy az nem izraelita.

Azt mindig is kihangsúlyoztuk, hogy a jelenlegi államhatárok nem feltétlenül felelnek meg egy-egy törzs lakhelyének, csupán az adott országok fõ etnikuma valamely törzs tagja. Ezen felül nem is kell nekünk túlzásokba menni, annak ellenére, hogy ez a kedvenc témáim egyike, nem bonyolódnék bele végeláthatatlan szõrszálhasogatásokba azon túl, amit Isten megadott nekem ismeretként. Ha felnyitja szemem bizonyos apróbb részletekre akkor majd örülök. Ugyan ez vonatkozik a magyarok etnikai megosztottságának arányszámára is. A jó ég tudja. Én csak azt tudom, hogy amikor hirdetünk, lesznek akik egy pohár vizet adnak, amiér ugyan azt a jutalmat kapják, mint a nekik hirdetõk, s lesznek, akik elárulnak, üldöznek és pusztítanak, gondolván, hogy Istennek tesznek szívességet ezzel. Hogy milyen lesz az arány az majd kiderül :)

A Rothschildok valóban több, mint valószínû, hogy edomita beépültek. Az bizonyos, hogy mivel Sátán zsinagógájához tartoznak, nem igaz zsidók, hanem csak azt hazudják magukról, hogy azok.

>>>De nem 45 napot akartál írni!?

Nem, én konkrétan a Jelenések 17:12-13 verseire gondoltam, ahol egy óra adatott az antikrisztusi dühöngés tetõpontjának, amit ha próféciai idõszámításnak veszünk (az év, nap elmélet alapján), akkor az valami 15 napot jelent.