vargamarcs Creative Commons License 2008.08.29 0 0 7769

Érdekes módon, Dél-Dalmáciában (Dubrovnik-Mlini) tavaly az apartmanban ki volt írva, hogy kérik a vendégeket, fokozottan ügyeljenek a vízfogyasztásra, bár ezt környezetvédelmi okokkal indokolták. Ennek ellenére soha nem volt vízhiány. Montenegrói szállásunkon (Becici) az apartmanban (2 apartmanház kb. 20 apartman) nem volt semmiféle korlátozásra intő jel. Viszont sem a mosogatóhoz, sem a mosdókagylóhoz nem volt dugó, márpedig ugye mosni néha kell (fürdőruha, stb...) Mondjuk volt rá megoldás, mert a teraszunkra benyúló citromfán éppen érni kezdő gyümólcsből kiválasztottam egyet és ez helyettesítette a dugót. (a citrom nem veszett kárba, elhoztam magammal emlékbe).

Viszont első esténken, békésen ültünk a teraszon, hörpöltük a jéghideg NIK Gold-ot, szoktattuk magunkat a meglehetősen megfogó környezethez, elment az áram -valahová, lehet, hogy éjszakai strandolásra:)))

Kb. 2 órán keresztül néztük a csillagos eget, csendben élveztük az estét. A tulaj szerint  valami fő áramelosztóval  volt gond, ami hihető is, hiszen a Hotel Qeen of Montenegro mellet laktunk és itt sem volt világítás. Páran  úgy gondolták, hogy az áramot a szerbektől veszik és néha korlátozások vannak, de nem hinném, hogy így van. Többször ilyen az egy hét alatt nem fordult elő.

Úgyhogy csak bátran, neki Montenegrónak, tessék felfedezni, megkedvelni, sok-sok szépet látni és gondolni az itthonmaradottakra.

Előzmény: szervezkedő (7767)