BFeri53 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 2982

Szia Kaamilla!

 

1.) Megnéztem a korábbi beírásodat is, ahol a kardiológiai leletedet idézted.

Ott a diagnózis Hyperkinetikus cirkuláció volt. A kérdés az, hogy mitől? Ki kellene nyomozni! Kinyomozták?

Mikor nézték meg a pajzsmirigyidet és a TSH,T3,T4 szinteket?

A pajzsmirigy is okozhat szapora pulzust. Mielőtt béta blokkolót szednél, szapora pulzusnál meg szokták nézni a pajzsmirigyet is. Mert utána a gyógyszer elfedi a tüneteket, de nem gyógyítja meg a betegséget! Az életkorod változása (?éves vagy) is felboríthatja a hormon egyensúlyt, szívpanaszokat is okozva.

 

2.) Magas a pulzusod, alacsony a vérnyomásod. Kérdezed, hogy a Carvetrend tabletta leviszi-e a vérnyomást, nemcsak a pulzust? Ezt írják róla:

"Terápiás javallatok:

- Essentialis hypertonia

- Krónikus stabil angina pectoris

- Stabil krónikus szívelégtelenség (közepes és súlyos) kiegészítõ kezelése"

Amint látod, elsősorban vérnyomáscsökkentő! Persze, hogy leviszi! De neked az úgy is alacsony! Miért kellene levinni? Hol itt a logika?

 

Mennyi mostanában a vérnyomásod és a pulzusod? Napi 3-szori mérés!

Függ ez a testhelyzetedtől? Mit tapasztalsz?

 

3.) Kiújult a ritmuszavarod, hiába szeded a trendi Carvetrendet. Próbálod a fogadra fogni. Kérdezed, nem érted, mi történik veled? Az orvos sem biztos, hogy érti!

Remélem, hogy nincs a szívedben szervi elváltozás. Ekkor azért még lehet funkcionális ritmuszavarod is (mint többmillió embernek. az ember nem robot). A funkcionális ritmuszavarnak több oka is lehet. Lehet vegetatív idegrendszer eredetű (adrenerg) is. Erre adják a béta blokkolót. A béta blokkoló sajnos a vérnyomást is csökkenti. Igen ám, az alacsony vérnyomás is okozhat ritmuszavart. Ha a szív nem kap elég vért, néha kihagy, majd erősebbet dobban. Kiesik a ritmusból. Ott vagy, ahol a part szakad! Ebben legalább van logika.

Ezt én magamon keservesen megtapasztaltam, megszenvedtem.

 

Összefoglalva. Kérdezzed meg magadtól,

gyógyítanak téged ezek a gyógyszerek?

Létezik más megoldás is?

 

Tanács: életmód váltás (gondolkodás, torna, gyaloglás, diéta, légzőgyakorlatok, meditáció) Ezeknek legalább nincs mellékhatásuk!

 

Tudtad, hogy a légzőgyakorlatokkal eredményesen lehet szabályozni a szívritmust? A légzéslassítás, visszatartás erősíti a paraszimpatikus idegeket, amelyek képesek a szapora szív megfékezésére! Olvassál utána. Te döntesz a sorsodról!

 

Szepes Mária:"Az idegtorna a következõkbõl áll : A gyakorlatot legcélszerûbb este és reggel végezni, mikor már és mikor még nem vagyunk felöltözve, mert a ruhák szorítása gátolja a tornát. Az ágyon hanyatt fekve kényelmesen elnyújtózunk. Egészen elernyesztjük tagjainkat, azután mély lélegzetet veszünk. Annak ellenére hogy mellkasunkat teleszívjuk levegõvel, érzésünk az legyen, hogy még egy kevés levegõt be tudnánk fogadni. E pozitúrában mellkasunk magasra duzzad, s hasunk mélyen besüpped. Most hirtelen, lökésszerû mozdulattal, anélkül hogy tüdõnk a levegõt kiengedné, kitoljuk hasunkat, míg mellkasunk ennek megfelelõen besüpped. Ebben az állapotban maradunk addig, míg a tüdõnkben lévõ levegõbõl futja. Ha már nem bírjuk tovább, kilégzés következik. A gyakorlatot négyszer-ötször egymás után megcsináljuk, azután két-három perc szünetet tartunk. E gyakorlatot biopszichológiai terminológiával "mérleggyakorlatnak" nevezik a has és mell mérlegszerû mozgása miatt. Néhány heti idegtorna után idegenergiánk csodálatos mértékû növekedését észlelhetjük, mivel a mérleggyakorlat serkentõ masszázst ad a napidegfonatnak és több belsõ elválasztású mirigyet késztet fokozottabb munkára. "

 

Hálistennek, már vannak orvosok, akik kezdenek rájönni, hogy gyógyítani is lehet, nemcsak elkenni a tüneteket. De ehhez az egész embert kell vizsgálni, ki kell kérdezni türelmesen. Szakértelem is kell hozzá!

 

 

 

 

 

Előzmény: Kaamilla (2979)