T.Howard Creative Commons License 2008.08.26 0 0 32
blikk.hu



Merényletet hazudtak Obama ellen

Három férfit tartóztattak le Denver közelében, nem messze a Demokrata Párt elnökjelölő kongresszusának helyszínétől. Az egyik férfi szerint merényletre készültek a demokraták elnökjelöltje, Barack Obama ellen, ám az FBI szerint csak fegyverrel és kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsíthatóak.

Egy szokásos közúti ellenőrzés során két puskával, köztük egy távcsövessel, valamint kábítószerekkel bukott le egy férfi, akit már egyébként is köröztek. A férfi elvezette egy másik társához, aki a rendőröket meglátva kiugrott az ötödik emeletről. Szerencséjére egy ponyvatetőre esett, így egy bokatöréssel megúszta. Rajtuk kívül egy harmadik társukat is őrizetbe vették.

A férfiak valószínűleg kapcsolatba hozhatóak a fehér faj felsőbbrendűségét hirdető csoportokkal. Az egyik gyanúsított azt mondta a rendőröknek, hogy le akarták lőni a színes bőrű Obamát.

Az FBI szerint azonban nem hiteles a merénylettel való fenyegetőzés, és egyelőre csak kábítószerrel és fegyverrel való visszaéléssel gyanúsítják – írja a FoxNews. Az FBI vizsgál minden eshetőséget, de szerinte a gyanúsítottaknak sokkal több közük van a kábítószerekhez, mint egy merénylet végrehajtásához.