Tetovált Creative Commons License 2008.08.25 0 0 88
Kijevi Szoljanka leves Hozzávalók:
30 dkg sertéshús
40 dkg marhahús
1 pár virsli
10 dkg sonka
5 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
10 dkg vegyes zöldség
1 kanál Vegeta
1 csomó zöldpetrezselyem
1 tojássárgája
1 dl tejföl
citromlé

bors
1 dl olaj
1 kanál kapribogyó.

Elkészítése: A hagymát finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A virslit, a húsokat, a sonkát apróra vagdaljuk, majd a hagymához tesszük. Egy kicsit együtt pároljuk. Kb. 1 l. liter vízzel felengedjük, hozzátesszük a feldarabolt, megtisztított zöldséget, és takaréklángon fedő alatt puhára megfőzzük, sózzuk, borsozzuk, a Vegetával megszórjuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, majd a levesestálba tesszük. Állandó keverés mellett, rászedjük a forró levest.

Előzmény: Justis_4_US (85)