Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 1044
Na,nézem az idegenforgalmi mutatókat,ezek szerint jól állunk ezzel is.

,,Sok osztrák és német turista érkezett az év első felében a nyugat-dunántúli régióba. Ők elsősorban a drágább hoteleket keresték, az egycsillagosok forgalma óriásit zuhant. Az országos vendégforgalom 18 százaléka a Nyugat-Dunántúlon realizálódott az idén az első öt hónapban: január-májusban 458,7 ezer vendég összesen 1,3 millió éjszakát töltött el a régióban - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai Tükör című kiadványából.

Az érdeklődés külföldi és belföldi viszonylatban is nőtt. Külföldről 7,4, belföldről 2,9 százalékkal többen látogatták a nyugat-dunántúli régió szálláshelyeit.

Az éjszakák 34 százaléka gyógyszállókban, 12 százaléka wellness-szállókban realizálódott. Az év első öt hónapjában a régióban megszálló vendégek 35,5 százaléka külföldi volt. Csaknem kilenctizedük az Európai Unió országaiból érkezett. Ezen belül is kiemelkedő számban látogattak ide Ausztriából és Németországból. Az osztrák vendégek mintegy 170 ezer éjszakát töltöttek itt, ez átlagosan 3,5 napos tartózkodási idő. A német vendégek ugyanekkor 290 ezer éjszakára foglaltak szállást, így ők átlagosan 6,5 napig maradtak a régióban. Egy külföldi átlagosan 3,9 éjszakát töltött Magyarországon."
http://www.gazdasagiradio.hu/cikk/2122/

Éljen a Dunántúli Köztársaság !!!!!