sue19 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 284
Sertéshús mézes-mustáros mártásban

Hozzávalók 4 személyre:

- 500 g sertéshús
- 1 hagyma
- Só, bors
- 2 ek méz
- 50 ml fehérbor
- 2 ek mustár
- 200 ml zöldségleves
- 50 ml tejszín
- Esetleg természetes alapanyagú ételsűrítő

A sertéshúsból vágjunk 8 érme alakú szeletet.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apró kockára. Melegítsük föl a 24 cm-es, 2,5 l-es serpenyőt 2/3 fokozaton az első pirosig. Süssük a hús mindkét oldalát kb. 3 percig, vegyük ki az edényből, ízesítsük és tartsuk melegen.
A hagymát pirítsuk meg az edényben, adjuk hozzá a mézet és öntsük fel a zöldséglevessel. Gazdagítsuk a mártást tejszínnel és főzzük kb. 5 percig. Sűríthetjük ízlés szerint, majd sózzuk és borsozzuk. A húst tegyük vissza a mártásba, kapcsoljuk ki a tűzhelyet és kb. 2 percig hagyjuk főni.
Előzmény: Tereza (282)