sue19
2008.08.20
|
|
0 0
284
|
Sertéshús mézes-mustáros mártásban Hozzávalók 4 személyre: - 500 g sertéshús - 1 hagyma - Só, bors - 2 ek méz - 50 ml fehérbor - 2 ek mustár - 200 ml zöldségleves - 50 ml tejszín - Esetleg természetes alapanyagú ételsűrítő A sertéshúsból vágjunk 8 érme alakú szeletet. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apró kockára. Melegítsük föl a 24 cm-es, 2,5 l-es serpenyőt 2/3 fokozaton az első pirosig. Süssük a hús mindkét oldalát kb. 3 percig, vegyük ki az edényből, ízesítsük és tartsuk melegen. A hagymát pirítsuk meg az edényben, adjuk hozzá a mézet és öntsük fel a zöldséglevessel. Gazdagítsuk a mártást tejszínnel és főzzük kb. 5 percig. Sűríthetjük ízlés szerint, majd sózzuk és borsozzuk. A húst tegyük vissza a mártásba, kapcsoljuk ki a tűzhelyet és kb. 2 percig hagyjuk főni. |
Előzmény: Tereza (282)
|
|