ghepard Creative Commons License 2008.08.20 0 0 30
"Mit tegyen, aki nem kér a szteroidokból és társaikból?
Aki nem csak a tüneteket akarja elnyomni, hanem magától az allergiától megszabadulni?"

Idetettem a topiknyitó szöveget, mert ez pontosan rám is illik. Nem vagyok sem orvos sem természetgyógyász, csak egy ember, aki egészséges szeretne maradni az utolsó szuszig. Nekem mindenféle bajom volt egészen 1979-ig (27 éves voltam akkor), gyakran jártam orvosokhoz. Csak az jut az eszembe, hogy mindenre valamiféle gyógyszert írtak elő. Gyakran ez volt minden amit tettek értem. Többek közt, csaknem állandóan fújtam az orrom, legyen az tél, nyár. Hosszútávon semmi sem segített, mindig visszajött a baj (nem csak az orrfúvás). Utoljára már csaknem mindentől fuldokoltam. Abban az évben aszontam magamban, hogy megpróbálom saját fejem szerint kezelni a dolgokat. Miért vagyok beteg, mi segíthet természetesen és mindenféle gyógyszer nélkül? Rajtam a hozzáállás ségített és a kitartás. Azóta ki sem voltam írva, már lassan azt sem tudom, hogyan néz ki egy orvos és mit csinál.

Az emberi szervezet az egy nagyon, de nagyon bonyolult dolog. Azt mondani, hogy neked ez biztos segít, szinte lehetetlen. Számomra a legtöbbet jelentett, hogy kitapasztaltam, hogy hogyan működhet az ember és a védekező ereje. Hogy lehetne ezt az erőt megerősíteni mindenféle gyógyszer, gyógytea, mindenféle kúrák nélkül, csak a saját testben lévő energia és anyagok felhasználásával. Táplálkozni és inni, de főleg lélegezni, csak természetesen és természetes mennyiségben. Ha jön valami, a legkorábban észrevenni és reagálni.

Nem tudom, hogy ez így jó út-e, de nálam már kb 30 éve műdödik, számomra a legfontosabb a nyugodt békés, sztresszmentes élet. A többi meg lehet jön magától.