Törölt nick Creative Commons License 2008.08.18 0 0 59

Na, megint egy átbaszás, tiszta ONINVEST !!!!! :O)

 

Megszűnt a cég - családok futhatnak a sokszázezres őssejtjeik után?
2008. augusztus 18. 14:28 | Forrás: STOP

nyomtat | elküld




Őssejtek - mi lett velük?


Több mint ezer család futhat az őssejtjei után, miután az egyik legnagyobb, őssejtek tárolására szakosodott hazai cég megszűnt. Bár a vállalkozás telefonszámai működnek, azokon egy teljesen új cég jelentkezik. Különös, de a régiből lett új vállalkozás munkatársai szinte mind ugyanazok. A kismamák fel vannak háborodva, mert nem tudják, hogy mi lett a lefagyasztott őssejtekkel, és mi lett a befizetett többszázezer forintjukkal.

//

Kapcsolódó cikkek

Az őssejteket a vártnál is nehezebb lesz alkalmazni
Több céget is elbírna a magyar őssejtbanki piac
Egyre többen vetetik le a köldökzsinórvért

<!-- -->

Úgy tűnik, az egyik legnagyobb őssejtes cég bedobta a törölközőt. Így hiába reklámozta többek között közismert műsorvezető is, a őssejtbank már nem létezik, jóllehet több mint ezer család fizetett be többszázezer forintot. Az azonban igencsak érdekes, hogy cég telefonszámain egy új és igencsak hasonló szolgáltatást kínáló vállalkozás érhető utol. Ráadásul az új cég munkatársainak többsége a réginél is felbukkant.

A biztosítékot az verte ki, hogy a cég egyik reklámkampányában azt ígérte, hogy százezer forintos utalványt nyerhetnek ügyfelei, amit azután egy kismama meg is nyert. Szegény reménykedő szülő jelentkezett is - ekkor azt közölték vele, az őssejtes cég megszűnt.

"Bejelentkeztem, hogy mikor válthatom be a nyereményt, de közölték, hogy a cég már nincsen. Természetesen felháborodtam. Aztán beszéltem ismerősökkel is, hogy miként jártam. Ekkor az egyik barátunk azt mondta, hogy ők is itt vetették le az őssejteket, de úgy tudják, hogy a levett és lefagyasztott vérplazma tönkrement sok ügyfélnél is, bár erről még nem kaptak tájékoztatást" - mondta a "nyertes."

Természetesen megkerestük a régi őssejtes vállalkozás munkatársait is, akik közölték, hogy semmiféle tájékoztatást nem adhatnak. Aztán megint bejelentkeztünk új családként és már jóval közlékenyebbek voltak.

"Sajnos új ügyfeleket nem vehetünk fel. Helyette egy másik céget ajánlanánk. Hogy miért egyezik meg a cég régi száma egy másik új cég utolérhetőségeivel? Erről nem is tudok. A TB támogatja az őssejt-levételét, ez tény, jelenleg egy ilyen beavatkozás 349 ezer forintba kerül. Hogy mennyi ügyfelünk van? Több mint ezer. Az tény, hogy a cég már nem működik és ezt ki is tettük a honlapunkra, de a régi ügyfelek részére a szerződésben foglalt feltételeinket garantáljuk. Arról a pletykáról, hogy tönkrement az őssejtbank és emiatt pereljük az államot, én nem tudok és sajnos a marketinges kolléganő sincs itt" - mondta telefonon a cég egyik asszisztense.

A megszűnt cég egyik bizalmasa nem járult hozzá, hogy nevét nyilvánosságra hozzuk, de azt állítja, a régi és az új cég tulajdonosa ugyanaz a személy.

"Nézze, az ügyfelek pár százaléka az, aki esetleg felhasználná idő előtt az őssejtet. Ha nincs, akkor ezen ügyfeleknek visszajár a pénzük és ennyi. A készlet, én úgy tudom, tönkrement a tárolás során és emiatt pereli is az államot majd egymilliárd forintra a régi cég, de az illetékes minisztériummal feltehetőleg megegyezés születik. Ez áll a fura átalakulás hátterében" - mondta a neve elhallgatását kérő alkalmazott a STOPnak.

Szerző: -cst-  |  egyéb írások a szerzőtől

 STOP