csello9 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 73

Hello !

 

Mikor megerkeztek Larnacaba tobb lehetoseged is van. Az egyik az, hogy ott berelsz a repteren autot, amivel kozlekedsz vegig a ciprusi tartozkodasod alatt. Akkor gorog rendszamu, piros szinu berelt autos rendszamod lesz. Fontos ! Cipruson jobb oldalt van a kormany az autoban, es bal oldali a kozlekedes ! Nagyon nagyon kell figyelni, minden forditva van, ovatosan, korultekintoen vezessetek. Meg az index es az ablakmoso is pont forditva van. :)

Szoval Larnaca - Nicosia kb. 1,5 ora autout, a hatarnal az autora 20 EUR-ert kell vegyel Eszak Ciprusi biztositast. Utana kozlekedhetsz amerre akarsz, eszaki oldal, deli oldal, lehet jonni menni.

 

A masik lehetoseg, hogy az eszaki oldalon bereled a kocsit, es akkor torok rendszamu lesz, es amikor delre jossz kell fizetni kulon biztositast, ennek az arait nem tom.

 

A gorog rendszam hatranya eszakon, hogy a rendor surun megallit, es igazoltat, persze, ha a papirok rendben vannak, nem tud belekotni semmibe. Az autopalyan 100 a maximum, a varosok kozott 65, varoson belul 50. Erdemes mindig betartani, es a biztonsagi oveket becsatolni is kotelezo.

 

Sajnos az eszaki oldalon szallas arakkal en sem vagyok tisztaban, uzenem Csabanak is, aki kerdezte tolem. Mi jelenleg meg a deli oldalon lakunk, csak tervezzuk az atkoltozest.

 

Az eszaki oldalon lehet egyebkent helyi kis buszokkal kozlekedni a nevezetessegek kozott, surun jarnak, uton utfelen megallnak, csak le kell inteni az ut szelen. Iranybusz fele. Ki van ra irva pl. Lapta-Girne, vagy Girne-Lefkosia stb.

 

Udv

Csello

Előzmény: aszfaltbetyke (72)