_lala_ Creative Commons License 2008.08.15 0 0 213
Tehát a trükk az lenne hogy az oszlopok helyén nem végig (mélységig) zsalukövezném csak a felső zsalukő lenne, alatta beledobált tégla, beton stb, és utána úgyis ki lesz öntve betonnal.

Ha az oszlop vasa leer legalabb 50cm-re a fold felszine ala, akkor jo eselye lesz ra, hogy meg is tartsa az egesz kocerajt a keritesre meroleges iranyban.

Egyebkent erdemes szorakozni ezzel a zsaluko-tartoszerkezettel, nem egyszerubb volna venni negyzetes, oszlopzsalukovet, es azt a godor aljatol rakni?

- szükséges-e hogy az acélháló belelógjon a kerítés alapjába (a betonba) pár centit? (kutya miatt), ezt hogyan kell kivitelezni? A kerítés szükséges élettartama max 15 év, mert addigra remélhetőleg benövi a fagyal az egészet.

Az szokott lenni a megoldas, hogy a betonozott resz tetejen kis "szemek" lognak ki a betonbol (mondjuk 1-2-3 meterenkent), amiken keresztul van fuzve a halo aljan vizszintesen vegigmeno huzal, igy nem tud elvalni a halo a betontol. A halot aljat nem szokas kozvetlenul a betonbe rakni, leginkabb azert nem, mert nehez ugy betonozni, hogy a halo mar ott van, ha meg mar elkeszult a beton, akkor meg nehez lenne utolag belevarazsolni a halot :)

A 15 evet sem fogja kibirni az egesz, ha a kozbulso, 30cm-es betonozott resz alatt ossze tud gyulni a viz. Ellenben ha a vizelvezetes okes, akkor meg sokkal tobbet is ki fog birni. Azt kell megoldani, hogy ne a beton aljan gyuljon ossze a viz, mert az 30cm-en meg fog telen fagyni, es par tel alatt csunyan megemelgeti az adott szakaszt.
Előzmény: zordonC3 (211)