zordonC3 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 211
Máris lenne kérdésem :)

Ugye nekem úgy van kiásva a 75m alap (30cm széles) hogy 30 cm mély, de az oszlopok helyén kb 70-80 cm mélyre van (150cm magas hegesztett pantanet light lesz, 2m hosszú oszlopokat vettem hozzá) ásva.

Mivel NEM kell hogy a kerítés alapja kilátszódjon (élősövény lesz körülötte) ezért elég lenne 1 sor zsalukő (30-asokat vettem, 23 v 25 cm magasak) az egész kerítés vonalára.

Namármost laikusként (nem nevetni) azt törpöltem ki hogy 75 m hosszan végigrakok egy sor zsalukövet, az oszlopok helyén is lesz 1 db zsalukő. Mivel 30 cm mély az árok, az egy sor zsalukő szépen belefér, igenám de az oszlopok helyén ugye "beleesne" a 80 cm mély gödörbe, ezért kifúrnám azt az 1 db zsalukövet mindkét oldalán és átdugnék egy betonvasat a mellette lévő zsalukőbe. Így mint egy híd, szépen tartaná a két oldalán lévő másik két zsalukő, ezután az egészet kiönteném betonnal...

Tehát a trükk az lenne hogy az oszlopok helyén nem végig (mélységig) zsalukövezném csak a felső zsalukő lenne, alatta beledobált tégla, beton stb, és utána úgyis ki lesz öntve betonnal.

szerinted működni fog ez így?

A másik kérdésem hogy 3 m-enként ásattam az oszlop helyét (ugye hegesztett háló, 40/38 mm vastag fém oszlopok), jó ez így? Szükséges-e

- feszítőhuzal a kerítés hosszában (szerintem nem, elég ha a végén végigfeszítem és utána rögzítem az oszlopokhoz?)
- szükséges-e hogy az acélháló belelógjon a kerítés alapjába (a betonba) pár centit? (kutya miatt), ezt hogyan kell kivitelezni? A kerítés szükséges élettartama max 15 év, mert addigra remélhetőleg benövi a fagyal az egészet.

Kérdezzek még vagy ez is elég :D

Nagyon szépen köszi a válaszokat
Előzmény: cordon (210)