Johnny4 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 25784
Szia!

Remélem nem azt akarod mondani,hogy az enyémektől kapták el???????
Enyémek tuti nem voltak,kb 10ezer Ft-ot költöttem el tetüírtásra,de inkább többet.Kipróbáltam ezer féle szert,meg nekem nagy mennyiség kell,mire mindent lepermetezek. A poroktól vidáman futkostak,semmi bajuk nem volt. Az általatok ajánlott neostomosant is próbáltam,annak volt hatása,de csak gyéríti őket,nem véglegesen puszítja el az egész tetüállományt,hiába ismétled meg egy héttel,lesz utánpótlás.Mentem egyik gyógyszertártól/állatorvostól a másikhoz, ajánlottak többmindent.Végül ami a legjobban bevállt: Kézi kis perzselővel előkészíteni a terepet,aztán permetezni.Hogy mivel,az jó kérdés.Alkalmaztam a "taktik"-ot.Nemtom hogy kell leírni,talán tactic.....fecskendőbe szívták fel,doboza nem volt. Ez nagyon hatásos volt,gond az,hogy a madarakra nem mehet,egy napig más helyre kell tenni őket. Ahol ez nem volt megoldható ott neocidolt alkalmaztam.Elvileg nem való madarakra......Ezzel lepermeteztem a tyúkoka is,a kicsiknek se lett semmi baja tőle.Viszont a papagájaimnál a kistestűek nem bírták,ill pár törpefürj sem. 1hét múlva ismétlés.....Nekem lekopogom eddig úgy tűnik,hogy bejött.

Az ólak fellocsolásának nem sok értelmét látom,úgyis lesz ami túléli,ráadásul azt mondják ha áttelepíted a tyúkjaidat másik ólba,a régi fertőzött olban fél évig akkor is életképes marad.

A fészkeket permetezd nagyon,meg a repedéseket,ahol két léc/deszka találkozik,stb.Illetve a tyúkok éjszakai ülőhelyeit nagyon.
Előzmény: greendanger (25766)