mr1976 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 14

Sajnos a 2008 olimpia a doppingról szól, az úszásban ilyen mértékű fejlődés nincs! Ne magyarázzonak a csúcsszuper cáparuhákkal ez csak mellébeszélés.

Pekingben nem működik a labor, csak azt buktatják le aki nagyon kirívó. Laboratóriumi műszerek úgy vannak beállítva, hogy legyen tűréshatás és ezek a tesztek ma már nem érnek semmit!

Tudományos kutatások ott tartanak, hogy már a "nagy" sportolók nem a hagyományos szereket használják, teljesen új módszerek jöttek elő. Ma már nem tartom kizártnak a génmanipulációt sem, sőtt....

Akik úgy vélekednek hogy az amerikai Phelps egy "gép" teljesen igazuk lehet, hiszen mintha egy robotot látnánk. Számomra egy film jut eszembe róla ahol a tökéletes katonákat hozták létre. Lehet ma már tökéletes spotolót létrehozni? IGEN! Amerikában aki "kitálalt" a doppingügyekkel kapcsoaltban már erre enged következtetni. Szakmai szemmel végigolvasva olyan doppingszereket fejlesztettek ki, amelyek már az emberi szervezet biokémiai folyamátába épül be.

Az olimpia eszménye itt már háttérbe szorult! Nem tartom kizártnak, hogy a kínaiak az uszodában is olyan technológiát is bevetettek, amely hozza a sok világcsúcsot. Ők egy felejthetetlen olimpiát akarnak csinálni, ha kell mint a megnyitón animációkkal de lehetne sorolni.

Technikába is be tudnak avatkozni, tudnak manipulálni. (Vívó terem porszívózása közben a találatjelző megszólalt folyamatosan az egyik oldalon, fura módon a másikon nem. Porszívó hogy tudja ezt a találatjelzőt aktiválni?? Ezeket lehetne sorolni)

Sajnos nagyot csalódtam mint sportszerető ember az olimpiában!