ppp123 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 492
Kedves Lakótársak!

Én még mindig úgy érzem, hogy sok probléma van a fejekben az üggyel kapcsolatban.

1: Nem vagyunk tulajdonosok, ergo nem dönthetünk közös ügyekben hivatalosan, az OCs. csak megkérdez bennünket, hogy mi lenne jó a lakók szerint.

2: A Díjbeszedő levelében már a megszólítás sem stimmel ("Tulajdonostárs"). Másrészt, az szerintem természetes, hogy mindenki kifizeti a saját almérőjén lévő vízfogyaszást, hiszen RPH-val kötött szerződése szerint vállalta, másrészt még nem fizette ki egyszer sem, úgyhogy gondolom, minden hónapban félrerakta mindenki a vízdíjra szánt pénzt, tehát részletfizetésről senkinek sem kell tárgyalnia. A "társasház" nevében pedig pláne ne tárgyaljon semelyik lakó. Bennem fel sem merült, hogy kapcsolatba lépjek a Díjbeszedővel, mivel nem éreztem magam megszólítva (se többmilliós tartozásom, se szerződésem nincs a Vízművekkel).

3: Én örültem a OCs. levelének, mivel rendet szeretnének tenni abban, hogy eddig ki mit fizetett, mit nem. A levél hangvételéből is kitűnik, hogy a tisztázások után az OCs. kénytelen lesz rendezni a felhalmozódott hiányt, behajtani a kintlevőségeket, és ehhez most megbízott ismét egy külső céget "közös képviselet" gyanánt. (Egyszemélyű tulajdonos lévén furcsa közös képviseletről beszélni.) Ehhez pedig joga van. De azt is látom ebből a levélből, hogy tanultak az esetből, és most már komolyabb szerződéses viszonyok mellett fogják a ház ügyeit intézni, amit eddig eléggé elhanyagoltak, pedig szerződésben vállalták a lakók felé.

4: Szerintem fejezzük be a hangulatkeltést és riogatást. Egy lakógyűlés, esetleg az OCs. képviselőjével együtt sokat segítene a dolgok tisztázásában szerintem is.

5: Ha aug. 21-én egy lakásban egyszerre megjelenik több mint 200 lakó az OCs-nél, akkor szerintem sokminden lesz ott, csak adategyeztetés nem. :-) Valami egyszerű látogatási időbeosztást kellene kiírnunk. 21-e A, 22-e B, 23-a C lépcsőház.

6: Aki olvassa ezt a fórumot, olvasson kicsit előrébb is mielőtt beír, ha lehet kérni...