HoltSio Creative Commons License 2008.08.13 0 0 25707

Hello.

Csatlakozom Suplatyihoz,bár én nekem egy kicsit más a véleményem.Ahhoz képest hogy én értelmiségi családba születtem,parasztgyereknek vallom magam,és büszke vagyok rá.

De szerintem még ahhoz hogy igazi parasztok legyünk,sokat kell fejlődni,attól még nagyon messze vagyunk!

Nekem a paraszt szótól egy idős,kérges tenyerű , nagybajuszú ,őszinte tekintetű apóka jut eszembe,aki soha nem szól feleslegesen,de ha szól annak súlya van.Nem idegeskedik feleslegesen,ha valami baj történik vele,csendes belenyugvással veszi,és emelt fővel néz előre.Tisztelettudó,és kiáll a maga módján az igaza mellett.

Azt hiszem nagyapámék igazi parasztok voltak,mert akitől elvették a házát,jószágait,földjeit,és egy bőrönddel,meg az egyéves gyerekükkel kitoloncolták őket a nagy semmibe külföldre,hogy másnak dolgozzanak cselédként a mindennapi betevőjükért,majd 600 kilóméterről hazajöttek gyalogolva,szekérre felkéredzkedve,bújdosva,itthon visszavásárolva a saját lepusztított házukat,új életet kezdve ,az előtt megemelem a kalapom!!Ezek után még mindig tisztelettudó,istenhívő emberek maradtak!

Sőt nagyapámat ,mint németajkú,magyar állampolgárt,besorozták az SS-be,de ő megszökött,és Németországból hazajött gyalog.Emiatt kétszer fogták a tarkójához a fegyvert,hogy agyonlövik,de ő megmondta,hogy csak a magyar hadseregben hajlandó szolgálni,pedig egyoldalon álltunk,és a németeknek jobb volt a felszerelése,ellátása.

Szóval én az ilyen embereket tartom igazi parasztoknak,akik minden körülmények között kitartanak a hitük,országuk,családjuk mellett!!

Ettől azért még messze vagyok,bár szeretnék ide elérni egyszer.

Amellett a romázáshoz meg annyit,hogy a városunkban elég sok roma van,de tisztelnek és szeretnek.Nem mondom vannak köztük semmitérő,naplopó emberek is,de a fehérek között ugyanúgy.

Szerintem tök mindegy az ember színe,ha a kocsmában lóg egész nap,az én fizetésemből levont adóból kapva a segélyt,amit alkoholra költ,akkor az nem ember!

Bocs hogy hosszú voltam,de Silkymuterral egyetértve én sem szoktam ilyen témában nyilatkozni,mert ez a fórum nem erről szól,de most így alakúlt.

Amúgy aki 3 gyerek mellett,(míg a férje külföldön burcsázik),annyit dolgozik mint Arthur ,az előtt le a kalappal!!!

Kívánom hogy legalább fele annyira legyen mindenki olyan mint ők!!
Üdv.

 

Előzmény: suplatyi (25702)