Törölt nick Creative Commons License 2008.08.10 0 0 402
Kedves Lakók!

 

Ha mindenki időben fizetett volna, könnyebben kibukott volna, hogy a késések oka maga a társasházkezelés.

 

Mit teszünk első lépésként?

 

Behajtatjuk a nem fizető tulajdonosoktól, azt a pénzt, amivel tartoznak a társasháznak.

(X %-a az itt lakóknak beköltözése óta (november)nem fizettet egy forint közös költséget sem júniusig.) Mások pedig csak júniusban rendezték az egyenlegüket.

 

Az SZVB tagok már többször körbe jártak a házban, és a nem fizető lakókat felszólították, hogy fizessenek, rendezzék az egyenlegüket.

Többen ezt visszautasították különböző indokkal nincs pénzük, most a nyaralásra kell pénz,még nem kaptak semmilyen információt a közös képviselettől, hogy fizetni kell közös költséget, nem kaptak felszólítást a közös képviselettől, sem nincs jogszabályi háttere a fizetésnek, és volt aki kijelentette hogy nem is fog soha fizetni …

(Ezek a kintlévőségek milliós nagyságrendűek!)

 

Minden lakónak nagyobb felelőséget kell tanúsítani a társasház működőképessége érdekében. A behajtási folyamat nem az SZVB feladata.

Eddig sem volt

 

Legfontosabb, hogy vízszolgáltatónak, gázszolgáltatónak rendezzük a társasház tarozását. (Elmű szerződést a többség a saját nevére íratta már.)

A tarozások egy részét lehetne fedezni az addig nem fizetők pénzéből.

 

Javasoljatok valamit, hogy kellene behajtani a pénzt az eddigi nem fizetőktől, tartozoktól. Várjuk konstuktív javaslataitokat.

 

Köszönettel:  SZVB

 

 

Előzmény: qaganka (396)