Pepin Creative Commons License 1998.04.13 0 0 25
JCL. Te jó ég, a gyerekkorom ...
Vagy ez nem a nosztalgiarovat?
Tényleg nem, mert van itt Powerpoint is. Nománe ...

Laci:

A hasonlatot onnan szedtem, hogy korábban szerettem ezeket a szimulációs játékokat. Utólag belegondolva azt a hajlamomat éltem ki bennük, amit a munkámban nem sikerült. Kb. két éve munkahelyet változtattam, most Budapesten egy három kerületet kiszolgáló informatikai vállalkozásnál vagyok az egyik rendszergazda. Öt telephelyünk van, összesen cca. 200 gép, mindegyik egy_nem_szegmentált hálózaton. Kevert hálózati rendszert használunk (Novell, NT), ezenkívül két WAN-hoz férünk hozzá.
A munkánk a kábelek nyomvonalkijelölésétől a Word beállításáig terjed, és a felhasználóink némileg el vannak kényeztetve - el is várják, hogy központilag állítgassunk mindent.
Nos, véleményem szerint érdekes munka, van egy célfüggvény - a hálózat 24(!) órán keresztül a lehetőségekhez képest a felhasználók rendelkezésére álljon - ezt optimalizálgatjuk. Néha olyan, mint nyulat futás közben borotválni.
De egy biztos: amióta ezt csinálom, a kedvencemet (Civillization II) még egyszer sem indítottam el. Valahogy olyan gyengécske...