Fatih Creative Commons License 2008.08.07 0 0 137
nem találtam de lehet én vagyok béna. közben viszont találtam egy Hargita megyés infót is

http://www.figyelo.ro/belfold/kialakultak-hargita-megye-valasztokeruletei.html

"Kialakultak Hargita megye választókerületei
2008. július 21. hétfő 12:59
figyelo.ro

Hargita megyében öt képviselői és két szenátori választókerületet jelölt ki az erre a célra létrehozott parlamenti bizottság. Akárcsak a szomszédos Kovászna megyében, itt is kialakítottak egy román többségű körzetet.

Ditrót a Maroshévízhez tartozó román többségű településekhez csatolták, Csíkszereda, valamint a várostól délre fekvő községek, a Kászonok, Szentegyháza és Lövéte egy kerületet alkotnak. A megyeközponttól északra fekvő helységek, Felcsík, Balánbánya, Vasláb, Gyergyóújfalu, Gyergyócsomafalva külün körzetet képeznek. Egy másik választókerületbe Székelyudvarhelyt, Máréfalvát, Kápolnást, Oroszhegyet, Zetelakát, illetve az Almástól egészen Galambfalváig húzódó sávon található településeket sorolták. Az ötödik kerület egyik határa Székelykeresztúrnál kezdődik, Galambfalván át a Nyikó mentén folytatódik, majd Udvarhelyszék nyugati részét, Gyergyószentmiklóst és a Gyergyói-medence településeinek nagy részét foglalja magába. "

tehát Hargita 5 képviselő, 2 szenátor, Kovászna 4 képviselő 2 szenátor, az összesen 9 kerületből 2 alapból román többség de ha nagyon ügyesek lesznek a magyar politikusok máshol is keresztbe tudnak egymásnak tenni a románok javára (Sepsiszentgyörgy?).

azért bízom benne hogy az utolsó pillanatban még észhez térnek.
Előzmény: drzyx (136)