Aurora11 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 671

Szia Interrogator!

 

Szerintem is nagyon jó ötlet!Csak a negyedik dimenzió ct,nem lenne olyan értelemben dimenzió,mint x,y,z.Egy matematikai térben stimmelne a dolog.Olyasmi lehetne talán,hogy a részecskét gyorsító hatás véges sebessége 3D-ben egyenértékű lehet azzal,hogy ez a részecskére egy 4D-s matematikai térben(x,y,z,ct) levő végtelen sebességű hatás hat,csak ebben a térben van egy viszkozitással rendelkező közeg(éter),ami lassítja a részecskét.

"Pl. 4 dimenzióban egy örvény feltehetően valamilyen gömbszimmetrikus formát ölt. Ha ez igaz (nem számoltam utána), akkor a mi elemi "gömböcskéink" nyugodtan lehetnek egy közeg (éter) örvényei is."

Igen.

"Úgy képzelem, hogy a mi fizikai világunk (amely messze nem zár ki semmiféle más "párhuzamos", csak általunk nem érzékelhető világot) minden objektuma, mozgása, jelensége visszavezethető egy négy dimenziós közeg (nevezzük nyugodtan éternek) inhomogenitásaira: örvények, sűrűsödések, ritkulások, áramlatok, turbulenciák (és ki tudja, hogy 4 dimenzióban milyen mozgásformák képzelhetők még el, amelyek 3 dimenzióban értelmezhetetlenek) stb.. "

Én is el tudnám képzelni.Csak egy ilyen 4D-s térnek matematikai térnek kell lennie,szerintem.

Nagyon örülök én is,hogy csatlakoztál hozzánk!:)

 

 

Előzmény: Törölt nick (664)