Törölt nick Creative Commons License 2008.08.05 0 0 48119
"En nem gondolom azt, hogy a mindenkori miniszterelnok, penzugyminiszter, istenuccse a gazdasagi miniszter, stb itten a kovetkezo szemlezett cikkuket irnak szabadidejukben. De azt sem, hogy Bokros Lajos, vagy Vertes Andras - sot Paul Krugman, vagy eppen Xavier Sala-i-Martin (most direkte makrosokban gondolkoztam) a nep altal delegalt politikus lenne, es megis rendszeresen megnyilatkoznak politikai kerdesekben, mint kozgzdaszok."
Huha, a Bokros & Vertes vs Krugman & Sala-i-Martin ott van:)))
Komolyra forditva a szot, en nem allitottam, hogy nincs atjaras, de valljuk be, a politikusok a vilag mindig reszen qrva okosak kozgaz ugyekben, es szarnak az elmeletekre. Eleg Berlusconi, Sarkozy, etc euro-bashingjere, vagy az amerikai szenatusban rendszeres Fed, Kina, free trade, etc bashingjere gondolni. Es meg hosszan lehetne sorolni. Es ez persze nem csak vitak, hanem gazdpolok szintjen is soxor megmutatkozik. Az altalad emlitettek udito kivetelek, de a vilag fejlett reszen is ritka magasan kepzett kozgazdaszok nagyszamu reszvetele a gazdpol donteshozatalban (ha tevednek, javitson ki vki). Hat meg nalunk a Balkanon...

"Ps: jaj, szegeny magyar gazdasagpolitika, amit jaj a csunya politikusok letepertek. Na, kollega ur, ez a lozung. A politikusok ugyanugy osztonzokre reagalnak, mint a piacokon levo idealis fogyasztok, vagy eppen termelok."
Ugy tunik, a nagy nyari melegben mindenbe belemagyarazol olyat, ami nincs benne. Mo-n ugyanugy sotet a politika, mint mashol (talan meg sotetebb), a szakmai reteg pedig nagyon szuk, es le van szarva. Az MNB egy udito kivetel, es szerencsere egyre inkabb nyilvanossagot kapnak szakmai szervezetek is.
Előzmény: GeeDawg2 (48112)