ambasa Creative Commons License 2008.08.05 0 0 31764
OFF

Akkor a további ki mit gondol bejegyzés, és ez azt jelenti helyett:

Az érintett politikus nyilatkozata:

"Egy kormányváltás után a rendőrséget fel kell oszlatni, és újjá kell szervezni, magyarul mindenki elveszti beosztását, és majd valakik, akiket arra a közbizalom megbíz (...), majd eldöntik, ki az, aki újra szolgálatba állhat, és ki az, akit visszavesznek"

ON

A Nemzetőrségről pedig Simicskó István a következő határozati javaslatot nyújtotta be:

Simicskó eredeti javaslata
http://www.parlament.hu/irom38/04553/04553.pdf

A bizottság vita:

a bizottsági vita jegyzőkönyve
http://www.parlament.hu/biz38/bizjkv38/HOB/0803111.htm#_Toc193196380

A bizottság konszenzusos javaslata:

konszezusos javaslat
http://www.parlament.hu/irom38/04553/04553-0004.pdf

Az emlitett két dokumentumban szó sincs arról, hogy a Honvédség alakulatat átminősítenék és a létrehozandó területi csapatokhoz sorolnák. Viszont arról szól, hogy a Honvédség meglévő keretei mellet annak alárendeltségében önkéntes tartalékosokból területvédelni erőket hozzanak létre. Nincs szó kiszervezésről (nem tudom a hat-nyolc zászlóaljból amúgy mit lehetne kiszervezni) és nincs szó benne, hogy a Magyar honvédség meglévő alakulatait területvédelmi parancsnokságoknak rendelnék alá. Ellenben szó van arról hogy ezeeket a csapatokat a Honvédség vezetésének rendeljék alá.

Továbbra is úgy gondolom, és remélem ezzel nem vagyok egyedül, hogy nem olyan szervezetű hadseregre van szüksége a Magyar Köztársaságnak, amelyik nem tud pucsot szervezni, hanem olyanra, amely végre tudja hajtani az alkotmányban rá szabott kötelmeket. Borzasztó lenne egy olyan hadsereg amelynek alakulatai nem a Haza megvédésére, hanem egymás sakkban tartásra készülnének.

Nem gondolom, hogy jót tesz a Fidesznek és a KDNP-nek, ha olyan képzelgéseket tulajdonítanak neki, amiket nem mondott. Nem hiszem, hogy bármely politikai oldalnak is az lenne az elsődleges elképzelése hadsereggel kapcsolatban, olyan legyen aki nem tud puccsot végrehajtani.
Továbbá néhány elmebetegen kívül ma senkiben sem merül fel egy polgárháború gondolata Magyarországon, vagy olyan (már ezen a fórumon is felmerült gondolatok), hogy mi lenne ha a Rendőrség és Honvédség összecsapna.

A képzelgéseknek, vágyálmoknak és összeseesküvés elméleteknek szerintem nem ebben a fórumban van helye.

TG