gépészlaci
2008.08.02
|
|
0 0
1919
|
Kedves Kemencések!
Szerintem a kemence hőtartása két dologtól függ. Az egyik a falvastagság a másik a szigetelés. Ezért én 25 cm-es falat raktam és a boltív szigetelésére perlitet használtam. Ezzel elértem hogy kívül a kemence hőmérséklete épp hogy langyos volt, tehát a betáplált energia szinte mind a falzatban maradt. Mikor a sajátomat tervezgettem figyelembe vettem azt is hogy egy felfűtéssel hosszabb ideig használhassam a kemencét. Kb. 30 kg akácfa elégetése után a kemencében kb. 300 °C volt. Ez másfél óra alatt égett el. Inne számolva 1 óra elteltével hült vissza 250 °C-ra és 5 óra múlva is még 180 °C volt bent a hőmérséklet. 24 óra elteltévet is kb. 100 °C-ot mértem. Tehát 5 óra hosszat alkalmas a sütögetésre. Először a kenyeret sütöm amihez kb. másfél óra kell utána valami húst amihez szintén ennyi idő szükséges majd végül a sütemény pl. pogácsa. Így teljes menüsort tudok készíteni egy felfűtéssel.
Szép napot mindenkinek. |
|