Aurora11 Creative Commons License 2008.08.01 0 0 609

Szia Gézoo!

 

Köszönöm!Nagyon örülök,hogy levelezhetünk!:)

"A folyamatos anyag..  nos miután eleddig mindenről kiderült, hogy amit folyamatosnak látunk az mégsem az.. ezért vélelmezem, hogy egyáltalán

olyan, hogy statikusan folyamatos szilárdtest, nem is létezik.

 

(    Persze amikor egy tengelyt vagy egy csapot méretezek nyírásra, természetesen

szilárd folyamatosként szemlélem az anyagot. )"

És,ha a régi atomok az örvények,de az atomok nem vákuum van,hanem ritkább közeg?Ha ezt a közeget probálnánk kvantálni akkor talán a kvantumok a virtuális részecskék tartoznak,képzetes impulzussal.

 

"Hogy mennyire gömbök az elemi részecskék, arról beszélgethetnénk.. Mert pl.

vegyünk egy gömbökkel szimulált protonokból - neutronokból álló magot.

   Bár befoglaló alakját gömbnek nevezzük, de nyílván nem lehet valóban gömb a felszíne..

   De akár egy nagyobb rendszámú elem külső s héjjai sem gömbök, bár gömhéjnak nevezzük..  de inkább olyan alakúak mint egy kutyalabda a kis bütykeivel.."

Arra gondolsz,hogy az s-pályák gömb alakúak,a p-pályák súlyzó alakúak,a d-pályák még összetettebb alakúak?Az örvényes elképzeléssel úgy probáltam ezt összeilleszteni,hogy talán ezeknek a konfigurációknak megfelelő arányú keveréke adhatja vissza az örvények diszkosz alakját.Mi a véleményed erről?

"Ez részben így van, de csak részben..  mert a molekuláink ilyen eltérő szavai a különféle  atomjaik.. és ott természetesnek tartod Te is.. Ugye?"

Igen,természetesnek tartom.De szabad állapotban a molekulákkal,és az atomok különböző energiatartományban figyelhető meg.De ebből helyes-e az a következtetés,hogy a molekulák energiatartományában a molekulák atomokból épülnek fel?Nem lehetséges az,hogy az atomok a molekulákból alakulnak ki a nagyobb energiatartomány miatt?Például egy nagy szappanbuborék egy ütközés miatt két kisebb szappanbuborékra bomlik,akkor ebből nem következik az,hogy az ütközés előtt a kisebb buborék létezik,az ütközés hozta őket létre.Arra gondolok,hogy a molekula egy nagy örvény és az atomok azok a kis örvények amik a nagy örvény belsejében jön létre azáltal,hogy valamilyen ütközés éri a nagy örvényt.

" leírás.. Hogy elegendő-e a és hánydimenziós vektortér..  ezt hagyhatjuk akkorra, amikor már tudjuk, hogy milyen modelt akarunk leírni."

Igen.

 

 

 

 

Előzmény: Gézoo (607)