lilapereszke Creative Commons License 2008.08.01 0 0 41220

Visszatérve a sárguló csiperkékre.

Az általam kipróbált akác csiperke, csak halványan sárgult, és még kellemetlen illata sem volt nyersen. Főzéskor még a finom hagymás, paprikás, paradicsomos alapon is átjött egy kellemetlen, de nem túl büdös szag. Az ízén detto. Ettem belőle két kanállal, a többi a szemétben landolt. Meg nem ártott, de nem volt jó gombaízű, csak az alappal ehetővé lehetett tenni.

Magam részéről továbbra is azt a szabályt fogom érvényesíteni, bármilyen a szaga, hogyha sárgulás után visszafakul, KUKA.

A gombád, lehet, hogy a gumós csiperke, az ilyen szögletes alakú, kár hogy a tönkjét levágtad. Az a gomba nem túl erős illatú, de nagyon finom.

Most a Bükkben sokat találtunk belőle és finom levest (más gombákkal vegyesen) készítettünk belőle.

Előzmény: edula (41215)