kétbalkéz Creative Commons License 2008.08.01 0 0 671
Azt hiszem, valami egyszerűbb mintázattal kellene kezdened, mint mondjuk a linken szereplő Jackie. Nem tudom, mit jelent a 4 és 6 mm náluk, de biztos, hogy nem a fonalvastagságot, mert az már egy vékonyabb kötélnek is beillik, és abból nem lehet ilyen finom munkát készíteni.

A Jackie trípusú virágtartó pedig nagyon egyszerű: kell hozzá 16 szál elég hosszú fonal, amit kettéhajtasz, így kapsz 32 szál fonalat. Még ezeknek a hossza is olyan legyen, hogy kb. 6-8-szor legyen hosszabb, mint a kész darab végső hossza. Ha tehát a virágtartót kb. 1 méter hosszúra tervezed, akkor a szálak egyenként 6-8 méteresek legyenek flbehajtás után ( tehát összesen 16 db 12-16 méteres szálat kell levágnod és kettéhajtanod)
Ha a szalakat kettéhajtottad, valamilyen tetszőleges módszerrel a félbehatott végéhez kötsz egy csomót, ha gondolod, ekkor lehet karikát is bleerakni, és arra csomózni. A lényeg, hogy a csomó ne legyen bumfordi és jó szoros legyen, hogy a fonal később ne tudjon elmozdulni. Ezután elkezded a csomózást....
Előzmény: Packop (670)