carl solomon Creative Commons License 2008.07.31 0 0 43
Egy friss hoppácska:

Politikai utasításra rendőri zaklatásnak vannak kitéve ellenzéki politikusok - mondta Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő Budapesten.
...
Balog Zoltán, a parlament emberi jogi bizottságának elnöke sajtótájékoztatóján két esetet is említett, amelyek véleménye szerint felvetik a politikai megrendelésre történő rendőri zaklatás gyanúját.

Az egyik Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége igazgatójának június 11-ei sajtótájékoztatója, ahol a politikust - aki egyúttal fideszes választókerületi elnök is - igazoltatták a rendőrök, a másik a Fidelitas csütörtöki sajtótájékoztatója, ahol a Fidesz sajtóosztályának munkatársával történt meg ugyanez.
...
Gusztos Péter, az SZDSZ parlamenti frakcióvezető-helyettese, a párt ügyvivője közölte: arra kérik az igazságügyi és rendészeti minisztert és az országos rendőrfőkapitányt, dolgozzon és érvényesítsen egy olyan eljárási rendet, amely kizárja, hogy egy sajtótájékoztatót rendőrségi intézkedés zavarjon meg.
...
A politikus kitért arra, hogy korábban őt magát is igazoltatták sajtótájékoztatón, és eljárást is indítottak ellene. Hozzátette: az eljárást az után indították, hogy a Magyar Rádió épülete előtt sajtótájékoztatón tiltakoztak az ellen, hogy Orbán Viktor miniszterelnökként a Vasárnapi Újság című műsor szerkesztőségébe látogatott. Elmondta: az eljárás nem sokkal később megszűnt, mert tisztázódott az ügy.

A másik eset az volt - folytatta Gusztos Péter - , amikor Grespik László irodája előtt tiltakoztak az ellen, hogy kinevezték őt a Fővárosi Közigazgatási Hivatal élére.


Na, ez ügyes volt. :-))))