Feketemarcsi Creative Commons License 2008.07.31 0 0 85

Szia!

 

Minden gond nélkül el vannak télen fűtetlen helyen, nekem is ott vannak. Körbehúzom a ketreceket nejlonnal, ezzel szigetelve vannak, belül nincs fagypont alatt, bár a madárházban hideg van. Csak annyi, hogy télen abbahagyják a tojást és tavasszal kezdik újra.

Hát ha keltetni akarsz, akkor igyekezni kéne, mert már nem lesz idejük a hideg előtt megnőni. Én jövő héten teszem be az idei utolsó turnust.

 

Bármilyen keltető jó, ha be tudod állítani a megfelelő hőmérsékletet. Az enyém felülről fűt, nem ventilátoros, nálam a tojás felső síkjában 38,6 fok az ideális, a páratartalom megegyezik a tyúktojáséval.

 

Én alapnak bábolnai morzsalékos tojótápot etetek, mellé meg apró magokat, zöldet, zöldséget, gyümölcshulladékot, bár ezt nem szabad túlzásba vinni, mert hasmenésük lehet és persze vitaminokat (laktiferm, kalcium columba, jolovit) és mindig van előük zeolit/zoolit.

 

Én a taposórácsod ketrecnek nem vagyok híve, tele aljú a ketrecem és forgács van alattuk. Nagyon szeretnek heverészni, fürdeni. Viszont, ha fűtetlen helyen akarod őket tartani, tényleg nem jó a rácsos aljú ketrec, ki kéne cserélni az alját valami melegebbre, pl. OSB lap, CK lap, deszka stb.

Előzmény: f.sólyom (82)