zordonC3 Creative Commons License 2008.07.30 0 0 198
Nekem is keverési gondom lenne, sajnos eléggé sürgős is bár tudom egy fórumot nem lehet sürgetni sok éves tapasztalat :)

na viccet félretéve kb 75m kerítésem van kiásva, 30 cm mélyen, 80 cm az oszlopoknál, 30 centi széles az árok, 3 m-enként vannak az oszlophelyek.

(majd hegesztett drót lesz, körbe mindkét oldalon élősövénnyel tehát épp hogy csak ki kell látszania a betonnak a földből, elsősorban azért kell hogy a qtya ne ássa ki magát, nincs tartó szerepe csak az oszlopoknak, így nem érdekel hogy a beton fagyhatár felett van a háló alatt, valszeg vasalva sem lesz)

Namármost ehhez mennyi sóder, cement kell? Tudna valaki segíteni mennyit rendeljek és milyen arányban kell keverni, 125L-es picii betonkeverőnk van, de hát szegény ember... El fog tartani egy ideig, de ráérek, csak lenne már készen.

Ha vki tudna adni egy betonkeverési arányt, meg hogy milyen cementet, sódert hozassak... Azért sürgős mert lehet hogy meg tudnám oldali "barterben", egy komolyabb (IBM 3Ghz<, 2Gb RAM) gépért cserébe az anyagot + szállítást + lerakást, de erre holnap mondanom kell vmit, különben elúszik a lehetőség. 30-as zsalukövek lesznek egy csíkban a sodrony (na jó hegesztett háló) alatt a földben (az oszlopok alatt nem, ott csak bele lesz öntve a beton), ha ez számít.

Eddigi becslések alapján 10-12m3 beton kell, mixert nem tudom megfizetni.

Nagyon szépen megköszönöm ha vki hozzáértő segít.
Előzmény: Who111 (197)