brekege Creative Commons License 2008.07.27 0 0 95

Én ugy látom, hogy két lehetőség közül választhat az, aki nem akar senkire szavazni.

 

az egyik, hogy nem megy el. Na most, ha tömeges ötthon maradás következik be, akkor szerintem az két reakciót mindenképpen elindít.

1. miközben mennek a részvételi adatok számai kifele a kis szavazati arány láttán a bihzonytalanok, a másikat nagyon utálok mégis elmennek, csak nehogy a másik győzzön felkiálltással. -végül is nem lesz égbekiálltóan alacsony a részvételi százalék.

 

2. a politikusok már a váalsztások ideje alatt kitalálják, hogy miért is volt alacsony a részvétel: rossz idő volt, jó idő volt, az emberek közömbösök a politika iránt, mkindkét oldal a másik oldalra mutogat, hogy te miattad lett a "nép" kiábrándult...stb. stb....elsikkakdna az egésznek a súlya és arra használnák csak ki, hogy a másikat jobban földbe döngölohessék, természetesen eközben a mindkét oldali hívők ott helyeselnének a hátuk mögött....megint csak ők jönnének jól ki belőle.

 

 

Ám azt, hogy e választok háromnegyede elmegy szavazni és mondjukennek a fele érvénytelen...elég nehezen tudom elképzelni, hogy bárki a maga javára tudja fordítani.

 

Bár politikusoktól minen kitellik.

 

számoljunk

 

( millió szavazó  va és mondjuk a fidesznek van egy milliós stabil tábora, az MSZP-nek fél milliós és van még fél millió, aki annyira utálja a másikat, hogy dafke az ellenfélre szavaz. Fél millió pedig a kisebb pártokra.

 

Ez két és fél millió érvényes szavazat...Elmentek szavazni mondjuk öt millióan...

 

azért ezt nehéz lenne kimosni...

Előzmény: Aragorn (68)