Törölt nick Creative Commons License 2008.07.26 0 0 7977

Egy cseppet "hazudtam", egyszerűsítettem az előbb! Az Eht. 144. §. (4) bekezdése ugyanis így fogalmaz:
"A (2) bekezdés d) pontjában meghatározott értesítési módot a szolgáltató kizárólag e törvény 136. § (1) bekezdése és a 132. § (4) bekezdése szerinti értesítések esetén alkalmazhatja."

Azaz "csak" az egyébként az efiket nem hátrányosan érintő módosítás esetén lehet így közzétenni - és itt valszeg azért egyszerűsítek már magam is, mert a díjemelés úgy néz ki, nem ide sorolódik már általam se :-(

 

A díjakra egy picit még vissza: szabadáras termékeknél nem nagyon lehet megütközni (jogilag), hogy az egéyb gazdálkodás körét érintő ok is szerepel az Általad idézett ÁSZF-ben... korábban erre fogalmaztam meg, hogy a gazdasági vezetésnek nyilván nem érdeke maga ellen dolgoznia.

 

Való igaz azonban, hogy az egész amit leírtál, kísértetiesen hasonlít EMKTV 2000...2002 közötti ámokfutásához a csomagváltás / ÁSZF-közlés / díjeemelések ilyen forgatagát nézve...

 

Csak épp azóta sikeresen beléptünk egy olyan EU-ba, ahol (az nagykapitalista régi EU-s országokban!) akár ugyanilyen multi cégegk (T-..) annak ellenére nem engednek maguknak itthon orrba-szájba ellőtt stikliket, hogy az ottani fogyazstóvédelem a mi 2004. előtti Fvt-nkhez képest egy lószar.

 

Tehát van egy elég tehetetlen jogszabályi háttér (fogyasztóvédelem területén épp az EU-ra hivatkozva), DE NINCS szolgáltatói önkontroll (itt!).

 

Üdv!

Robi


Előzmény: Törölt nick (7976)