Kilden Creative Commons License 2008.07.25 0 0 13804
Szia Susani78,

"Igen, van két Opinelem is. Ezeket azért előszeretettel használom. Az egyik szénacél ezért azzal közelébe sem megyek az ételeknek."

Miért? Ha évezredekig tökéletesen megfelelt az emberiségnek... Nagyon élesre fenhető 2-3 húzással. Savas zöldségeknél, gyümölcsöknél a vágott felületnek lesz egy kis fémes íze, de így nem lesz vashiányod. :D

"A másik pedig az a nyújtott forma. Ennek a pengéje pedig már a másik véglet. Túl vékony."

Gondolom az Effilere gondolsz. Ez a vékonysága miatt pont étkezésre van kitalálva! Kolbász, felvágott, sajt szeletelése... Az egyik legtökéletesebb ami lehetséges!

"Hiányzik belőle a japán szakácskések merev keménysége."

Ez most, hogy is van akkor!? Az igazi japán szakácskések szinte kivétel nélkül kovácsolt szénacélból készülnek, mono, sanmai, vagy damaszk kivitelben. Ezeknél nem zavar a szénacél mivolta?

"talán egy kis szakácskés (Petty) lenne az ideális. Ezek közt vannak nagyon exkluzív darabok, csak nem tudom hogyan nézne ki a hozzá eszkábált tokkal... :-)"

Vannak nagyon szép konyhakések, de ezeknél is felejtős a 15.000.- HUF-os határ... Tok pedig "eszkábáltan" is jobb lesz hozzáértő által, mint a tucat gyári...

Üdv.
Előzmény: Susani78 (13799)