Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 945

Sziasztok agata1979 és SB. a.k.a.  StormBird!

Örülök hogy itt vagytok!

Ami a tanulást illeti, azt javasolom hogy ne menj olyan helyre ahol csoportok vannak (vannak rossz tapasztalataim,  e-mail-ben szívesen megírom akár a hely pontos megnevezésével is), sokkal hatékonyabb ha találsz fazekasmestert aki oktat, előbb megtanulsz mindent. Én személyesen a Zsámbékon élő Zombori házaspárt ismerem,  tanultam náluk néhány hónapig és ha nem költöztünk volna el, még most is járnék hozzájuk. Van honlapjuk és úgy tudom nyáron is vállalnak oktatást, mindent biztosítanak amit kell és ugyanannyiba kerül mint egy csoportos, ahol az oktató csak az idő tört részét tudja rád forítani. Nézd meg a www.fazekasmester.hu-n a tanulók munkáit, sokkal hamarabb eljutsz arra szintre ha egyénileg tanulsz.Ha messze van Zsámbék, akkor  azt tanácsolom hogy a közeledben keress fazekas mestert, Budapesten biztosan sok van.

Nagyon jó az is hogy most már  van aki tud tanácsot adni, mi itt még csak próbálkozunk, bár én most dolgozom azon hogy kialakítsam a saját fazekas vállalkozásomat, de minden jó tanácsot szívesen fogadok. Néhány éve vizsgáztam, de idáig nem dolgoztam a szakmában csak úgy magamban itthon korongozgattam és nem volt senki akitől tanácsot kérhettem volna. Köszönöm a VTR mázakkal kapcsolatos megállapításaidat, ki fogom próbálni. Eddig is hasonlóan csináltam, a karcolást kivéve. A máz bekevérésénél azt a tanácsot kaptam az iskolában, hogy nézzem meg a leülepedett mázat, hogy kb hány cm víz van rajta és így csináljam, de ott nem használtunk VTR jelű mázakat. Lehet hogy akkor még nem is voltak (kb. 8-10 éve ). Ha nem titok az országnak melyik részén laksz? Nem kell pontosan. Én Sopronhoz közel lakom.