Ne haragudj kedves Mami-nagyi, kicsit eltűntem, olykor-olykor az országból is (a férjem Németországban dolgozik, nála "nyaralgattam"). Remélem azért még "jársz" ebbe a topikba és elolvasod a néhány hónapos csúszással adott válaszomat:-)
Kivételesen kizárólag csak magamra, az egészségemre gondolva áprilisban vettem egy nagy levegőt és eljöttem táppénzre. Erre 13 éve nem volt példa (kivéve a mandula-műtét, de az más tészta)! Semmi stressz, sok pihenés, a lakás szépítgetése, nyaralgatás, nagy séták a napsütésben, sok-sok folyadék, no és a töretlen optimizmusom is biztosan sokat segít. Persze azért néha nekem is van rossz kedvem, ilyenkor gyűlölöm az egészségeseket, az orvosokat, egyszóval úgy nagyjából az egész világot! Szerencsére ez csak "múló állapot":-)
Én is a Remicade-t kapom, mellette szedem a Methotrexatot, a 2,5 mg-os tablettából egy héten 4 szemet. Ja és ha nem felejtem el, naponta egy szem Movalist is jó lenne, de ez többnyire kimarad. Két ampullát kapok én is (testsúly-függő is az ampullák száma, úgy tudom) és eddig még semmilyen mellékhatás nem jött elő. Bár néha kicsit "szédülgetek", de cseppet sem vészes. Nekem nagyon bejön a Remicade, sőt tulajdonképpen már a terápia előtt a Methotrexáttól is nagyon jól éreztem magam. A vérsüllyedésem már csak 27 (a 4. inf. után) utoljára két éve volt ennyi:-)) Micsoda élmény volt, amikor először tudtam újra kinyitni egy vacak konzerves dobozt, vagy lecsavarni az ásványvizes palack kupakját, ezt biztosan Te is tapasztalod!
Sajnos a többi betegtől, akikkel egy napon kapom az infúziót, hallom, hogy nem mindenkinél volt ennyire pozitív a hatás. Ha két infúzió között felmegy a vérs. az nem biztos, hogy olyan vészes, mert lehet, hogy a mesterségesen (a terápia által) legyengített immunrendszered miatt éppen valami enyhe kis "kórság" bújkál benned, egy kis megfázás, néhány makacs baktérium, ezért erre igazából, ha egyébként nincs fájdalmad, nem kell túl nagy hangsúlyt fektetni - legalábbis az én doktornőm szerint.
Jobbulást és ne haragudj, hogy csak most válaszoltam:-)