Bogyó 2 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 1387

Szóval ennyi!

 

Nem volt valami nagy durranás a vége, tényleg úgy tűnik, hogy Joel hazament és utána a jó közbenső részek ellenére valahol elveszett a fonal, voltak ötletek, de nem volt fő csapásirány. Sajnos látszódik, hogy kicsit az élet is írta a forgatókönyvet, nem tudom elhinni, hogy Fleischmann kiszállása így volt előre megtervezve, s az egész film ilyen befejezéssel volt előre megírva.

Gyorsan egymásra talált Maurice és az őrmester, Chris és Maggie, meg a doki a feleségével.  Elfáradt a sorozat Joel után, ez az igazság, meg talán a a szponzorok se láttak benne már fantáziát, ki tudja. Maggie-ből amúgy is eltűnt az a korábbi hév, a szenvedély, túl simulékony és kedves volt ebben a hosszú hajas korszakban. Ez a Chrisszel való kapcsolata továbbra is erőltetettnek tűnt. Egy viharos szerelem simán benne lehetett volna, sőt csoda, hogy korábban nem. De mindkettejükre olyan szerepeket akasztottak újabban, ami ellentmondásos. Magginél se érthető ez a lenyugvás, de Chrisnél se tudom elhinni, ezt a "kell egy társ" dumát, max egy hétig. A tegnapi részben is nagyon furcsa volt, hogy a kislánynak ő volt a ciki, a béna. Szerintem különösen egy ilyen kisvárosban egy ilyen jóképű, fillozófálgató, egyébként meg eléggé macsós életvitelt élő rádiós fickó a lányok kedvence lenne, akármilyen bénán táncol akkor is. Nem nagyon értettem ezt a Michelle-féle döntésképtelenséget se, korábban elég sok mindent el tudott dönteni. Igaz az első szünet előtti részről lemaradtam, mert nem volt adás, majd éjjel felveszem, de nem hiszem, hogy az ezt megmagyarázná. A rabbi feltűnése se tűnik igazán jó ötletnek.

Akárhogy is nézzük, ennek a filmnek Joel volt a főszereplője, s amilyen erőteljesen indult a sorozat, ugyanúgy kellett volna befejezni, s őt kellett volna visszahozni. Nem feltétlen személyesen, de mint téma szerepet kaphatott volna valahogy, hogy kerek legyen a dolog. Vagy akár Joel hazamenetelével nyugodtan be lehetett volna fejezni a sorozatot,  s Maggie-t se kellett volna ebbe a Chris-kapcsolatba belefuttatni, mert Joel mellett talán ő volt a másik főszereplő, s az ő kapcsolatuk volt a főtéma a "hogyan lehet kibírni egy ilyen Isten háta mögötti helyen?" szál után. Az egy jó rész volt, s ami azóta történt, az vagy kihagyható vagy simán beilleszthető lett volna az elé is.

Én legalábbis így tettem volna, mert így olyan langyos semmilyen érzése van az embernek.