ejjkukk Creative Commons License 2008.07.24 0 0 96

Ezt a baldehin magasságot megnézem majd, mert mi nemrég szereltük le és még megvan. Általában ugyanolyanokat szoktak árulni. MIlyen anyagból szeretnéd, inkább valami átlátszó, vagy simán abból amiből az ágynemű van?

Még annyi lenne a kérdés, hogy mit szerenél, mennyire legyen redőzött? Vannak, akik nagyon habos-babosan szeretik...

Azt viszont meg kellene nézned pontosan, hogy mekkora távolság van a rácsok között, mert ebből később akár baj is lehet. Azt szokták mondani, hogy 7 cm az ideális, mert akkor nem tud nagyon beszorulni és ki sem fér.

Párna az nem szokott kelleni, mivel a kicsiknek nem szabad adni (bár nagyon jól néz ki, hogy van a szettekben, de egészségtelen) kb. 2-3 éves korukig. Ha adunk is akkor is 2 év körül ilyen tönköly párnát, vagymicsodát.... (Nekünk még nincs!)

Tehát akkor 60*120 és kell egy takaró, egy baldehin és egy rácsvédő. Abban nagyon egyet értünk, hogy jó, ha minnél stabilabb és hosszabb a rácsvédő, de az ágy egyik oldalát nyitottan kellene hagyni a levegőzés miatt. Szerintem erre jó megoldás, az amit egy csomó helyen árulnak (az első pár hónapra), 3 oldalt fed: a két rácsos oldalon nincs végig és az egyik rövidebb oldalin végig.  Mondjuk ilyen arányban: 80-60-80. Tömésre pedig szerintem tilos a szivacs, inkább több réteg flíz! A szivacsot nehéz tisztán tartani, nem egyszerű gépben mosni, ellentétben a flízzel. Mi elrontottuk, mert olyat vettünk amin nem cserélhető a huzat. Pedig ez nagyon jól jön, mert nem túl kellemes mondjuk a tél közepén ezeket mosni, mert aránylag nehezen szárad. Talán erdemes lenne egy betétet készíteni és 2 huzatot varrni rá.  Itt még az lenne a kérdésem, hogy a paplanra csak huzatot varrnál, vagy azt is te szeretnéd? Semmivel sem nehezebb elkészíteni, mint a huzatokat.

Anyagok! Érdemes úgy nézelődni, hogy tiszta pamut legyen, lehetőleg nem túl élénk színű (Mosásnál engedheti a színét!). Jó ha mintás...érdekli a gyerekeket. Néhány helyen nagyon jó flanell anyagokat is lehet kapni. Télre szerintem az a jó, míg nyárra sima pamut, vagy puplin (bár az elég drága, de nagyon kellemes és hűs) Mondjuk én nemrég kértem agibotól és aszzem 4-500 Ft volt métere . Ja igen és neki van Krisztinája is ami szerintem gyerekeknek a legeslegjobb. Régen abból készítették nekik a kisingeket. Az is kb ilyen árban van.

Vagy este, vagy holnap lemérem a baldehint, akkor majd megírom, hogy pontosan mennyi anyag kell.

Húúú: ez elég hosszúra sikeredett....:P

 

 

Előzmény: ritique (95)